""

1. Ulusal Yemek Festivali başladı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 08:25

1. Ulusal Yemek Festivali başladı

Yozgat’ta ilki gerçekleştirilen Ulusal Yemek Festivali çeşitli etkinliklerle başladı.

1. Ulusal Yemek  Festivali başladı
Son Güncelleme :

06 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat Belediyesi ve Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) işbirliğinde gerçekleştirilen 1. Ulusal Yemek Festivali başladı. Festivalin ilk gününde çeşitli yarışmalar yapıldı.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen festivalin açılışına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, TAŞPAKON Başkanı Gökhan Tufan, Sivil Toplum Temsilcileri, çok sayıda aşçı ve öğrenci ile vatandaşlar katıldı.
Festivalin ilk gününde Bayanlar Mutfakta Yöresel Yemek Yarışması ve özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar kurabiye yarışması düzenlendi.
Festivalin açılışında konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç kültürlerin tanıtımının çok önemli olduğunu belirterek “Eğer müziğinizi, yemeğinizi, dilinizi, örfünüzü unutursanız topumun geleceği kalmaz. Karadeniz’e giderseniz hamsi, güneye giderseniz kebap yersiniz Orta Anadolu’ya gelirseniz hamur işi yersiniz. Bu bizim kültürümüz, geleneğimizdir. Dolayısıyla bu tür güzellikleri yaşatmak lazım. Bunu yaşatırken de memleketimizi tanıtıp isminin duyulmasını sağlamamız gerekir” dedi.
Düzenlenen festivalle Yozgat’ın yemek kültürünü Türkiye’nin gündemine getireceklerini söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, “Anadolu’nun kültürü Türkiye’nin birçok ilinde ortaktır. Ama dönüp baktığımızda Yozgat’ımızın yemek kültürünün diğer illerden aşağı olmadığını biz biliyoruz. Fakat Türkiye bunu bilmiyor. Şimdi bu festivalle, inşallah biz Yozgat’ın yemek kültürünü de Türkiye’nin gündemine taşımış olacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.