""

13’üncü durak Gedikhasanlı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 07:48

13’üncü durak Gedikhasanlı

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Öğr. Gör. Ferhat Oflezer ile birlikte 5 Nisan 2021 Pazartesi günü on üçüncü etkinliği düzenledi. Her sınıftan öğrenci gruplarıyla ayrı ayrı buluşarak bilim ve teknoloji okuryazarlığı konularında merak uyandırmaya dönük söyleşilerde bulunuldu.

13’üncü durak Gedikhasanlı
Son Güncelleme :

06 Nisan 2021 - 10:52

“Köyde Okuma Etkinliği” için okullardan talepler devam ediyor. Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder Ortaokulu Müdürü Hüseyin Süer’in daveti üzerine gerçekleştirilen etkinlikte, “Gedikhasanlı’dan da Sabit bin Kurra çıkabilir”, “Ben de yaparım” ve “Proje Fikri Geliştirme Eğitim Semineri” başlıkları altında söyleşiler gerçekleştirildi.

Anasınıfından sekizinci sınıfa kadar bütün öğrencilerle bir araya gelerek göz teması kuran Prof. Dr. Mustafa Böyükata, onlarla kısa diyaloglar gerçekleştirdi. Çocukların düzeylerine uygun biçimde sorular sorarak, bilime dönük meraklarını canlandırmaya çalıştı. İlginç ve tatlı diyalogların da yaşandığı buluşmalarda, öğrencilerin kendilerini serbestçe ifade edebilmelerinden mutlu oldukları gözlendi. Öğrencilerden bazıları, buluşmalar için “daha uzun sürmeydi” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Ziyaret edilen sınıfların öğretmenleri tarafından, öğrencilerin ilgi ve meraklarını çekmesi açısından Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın önemli noktalara değindi belirtildi. Öğrenciler arasından ilerde arıların kanat yapısını kullanarak uçak yapmak istediğini, havada hem karada hem denizde gidebilen araba yapmak istediğini, aynı zamanda yürüyebilen araba yapmak istediğini, kurşun kaleme yazı yazdırabilen klavye yapmak istediğin, iş adamı olmak istediğini, siyasetçi olmak istediğini, elektrikli traktör yapmak istediğini söyleyenler oldu.

Öğr. Gör. Ferhat Oflezer de öğrencilere sensör teknolojileri ile ilgili uygulamalardan örnekler göstererek, teknolojiye ve güncel konulara dönük sorularına cevaplar verdi. Ayrıca öğretmenler için yapılan seminerde de çok proje fikri geliştirmeye dönük prototip atölye çalışması yaptırıldı. Teknik bilgiler paylaşıldı.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın başlattığı etkinliklerin, eğitim alanında yapılabilecek çalışmalar açısından örneklik teşkil edecek nitelikte olduğu ve üniversite ile okulların teması bakımından da nelerin yapılabileceğinin somut bir göstergesi olduğu ortaya konmaktadır. Böylesi olumlu çabaların artırılması ve geliştirilmesinde fayda olacağı değerlendirilmektedir. Okullarda ve yerinde öğretmen eğitimlerinin, akademisyen öğrenci buluşmalarının faydalı unsurlar olduğu görülmektedir. Bu ve benzeri etkinliklerin toplumsal kalkınma bakımından da olumlu etkilerinin uzun vadede görülebileceği düşünülmektedir.

Gedikhasanlı Köyünde gerçekleştirilen programda eğitim öğretim faaliyetlerini destekleyici yönde; TÜBİTAK yayınlarından Meraklı Minik, Bilim Çocuk ve Bilim Teknik Dergileri, TRT Genel Müdürlüğü yayınlarından TRT Çocuk Dergisi, Ulusal Ajans’ın tanıtım materyalleri ile Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri, Almanya’nın Augsburg şehrinden Göl Market Sahipleri Hüseyin Gözlügöl ve ailesi, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Eczacı Erman Üney ve Eczacı Mehmet Ali Çakır, Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ali Delibaş ve Dr. Öğr. Üyesi Betül Kuş, Ankara’da görev yapan öğretmen Erol Özel, Yerköy’den öğretmen Neşe Oflaz, BEYDER (Bozok Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) Başkanı Aydoğan Bilir, Pazarören Mezunlarından ve ODTÜ Mezunlarından farklı meslek mensubu gönüllülerin katkılarıyla temin edilen eğitim materyalleri ve kitaplardan oluşan hediyeler de okula teslim edildi.

Sorgun İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, Şube Müdürü Aydın Bora ile birlikte etkinliklerin bir kısmına iştirak ederek, özveriyle ortaya konan, eğitim ve öğretim faaliyetlerine katkı bakımından önemli olan çalışmaları sebebiyle akademisyenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Hüseyin Süer ve Müdür Yardımcısı Nurettin Yeşil, faydalı bir etkinlik olduğunu ifade ederek, davetlerine olumlu dönüş yapıp gönüllü olarak fedakârca çalışmalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Böyükata ve Öğr. Gör. Ferhat Oflezer’e teşekkür etti.

Okulla yakından ilgilenen ve eğitim öğretim faaliyetlerine duyarlılık gösteren Gedikhasanlı Köyü Muhtarı Mustafa Soysal, üniversiteden akademisyenleri misafir etmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, kendilerine teşekkür etti ve böylesi etkinliklerin devam ettirilmesini umduklarını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.