""

65 yaşında çalışma azmi ile gençlere örnek oluyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 22:53

65 yaşında çalışma azmi ile gençlere örnek oluyor

Son yıllarda yaşanan et fiyatlarındaki artışlar Yozgat’ta köylü ve üreticileri hayvancılığa yönelmesine sebep oldu. Bunun bir örneğini ise Sarıhacılı köyünde şimdilerde Yozgat’ın Mahallesi olan Sarıhacılı Mahallesinde 65 yaşındaki İdris Sarı kendi imkanları ile kurduğu hayvan üretim tesisinde gösteriyor.

65 yaşında çalışma azmi  ile gençlere örnek oluyor
Son Güncelleme :

21 Haziran 2017 - 7:00

Yozgat’ta yaklaşık 40 yıldır sanayide kalorifer kazanı üzerine faaliyetini sürdüren İdris Sarı ilerleyen yaşına rağmen uzun yıllar sürdürdüğü kendi mesleği olan kalorifer kazanı imalatını torunlarına bırakarak, kendi çabası ile devletten herhangi bir destek almadan köyüne 250 başlık tesis kurdu. Yozgat’a bağlı Sarıhacılı köyü, şimdilerde Yozgat’ın mahallesi olan Sarıhacılı Mahallesinde kurduğu tesiste hayvanların temizliğinden yemlenmesi işlerini kendisi yapıyor.
KÖYDEN ŞEHRE GÖÇ ÜRETİMLE DURDURULUR
Köyde yaşayan insanların mutlaka üretim yapması gerektiğini vurgulayan Sarı, “Köyden şehre göçen insanlar refah seviyem yükselsin iyi bir gelecek kurayım hayaliyle yerlerini yurtlarını bırakıp büyük şehirlere gidiyor. Halbuki en güzel yurt kendi yerleridir. Şehirlerde de ekmek kolay kazanılmıyor. Örneğin gece gündüz çalışıyorsun büyük emek harcıyorsun aldığın ancak asgari ücretin üstüne çıkamıyorsun. Tek kişi çalışıyorsa tabi bu paraylada ev geçindirmek gerçekten sıkıntılı ve zordur. Halbuki elindeki imkanlar dahilinde köyünde bahçesinde, ağırında küçük az bir sermaye ile başlasa gerçekten şehirdeki hayattan daha rahat bir yaşam sürebilir. Köyde yaşayan insanların üretim yapmadıkları için şehirlere göçmek durumunda kaldıklarını görüyoruz.”dedi.
HAYVANSAL ÜRÜNLERİ KENDİ ŞARKÜRETİMİZDE SATIŞA SUNUYORUZ
Yıllardır şehirde esnaflık yaptığını belirten İdris Sarı, ikiz kardeşi Nuh Sarı ile birlikte kurdukları aile şirketinde faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade etti. ‘Birlikten kuvvet doğar’ ata sözünü hatırlatan Sarı, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlardan elde ettikleri ürünleri Un Pazarındaki kendi şarkütelerinde halkın hizmetine sunduklarını ifade etti. Sarı, “Ben bu yaşıma kadar hep çalıştım ve hala çalışmaktayım.
Çocuk yaşta Ankara’da çırak olarak başladığım kazan imalatı işlerinde kendimi yetiştirerek memleketimize döndüm ve kazan üzerine kardeşimle birlikte işyerini açtık. 40 yıldır bu işle uğraşıyoruz. Son yıllarda hayvancılığın önemi artınca düşündüm köydeki eski ağır hayvancılık için pek uygun değildi.
Herhangi bir kredi yada destek almadan kendi imkanlarımızla modern bir tesisi yaparak bu işe girdim. Sabah erkenden ağıra girip hayvanlarla uğraşıyorum. Hayvanları seviyorum ve işimide severek yapıyorum zaten bir insan severek yaptığı her işte başarılı olur. Un Pazarı içerisinde açtığımız şarküteride, et ve süt ürünlerini burada halkımızın tüketimine sunuyoruz. Şuan ikiz kardeşim, oğullarım ve yeğenlerle işimizi sürdürüyoruz.”diye konuştu.
KESİMHANE PROJEMİZE YAKINDA BAŞLAYACAĞIZ
Hayvancılık faaliyetlerini çok yönlü geliştirerek sürdüreceklerini kaydeden Sarı, “İşletmemizde şuan için hayvan üzerine üretim yapıyoruz.
Devletimiz hayvancılığın gelişmesine yönelik ciddi oranlarda destek vererek katkı sunuyor. Bizde Tarım Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe desteklerinden yararlanmak için bir proje hazırladık. Kesimhane projemizle hayvancılık üretimimizi farklı şekilde sürdüreceğiz. İmkanı olan az ama dürüst bir şekilde çalışarak işe başlarsa başaramayacağı şey yoktur. Ben 65 yaşındayım bu yaşıma kadar çalıştım ve hala çalışmaktayım.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.