""

8. Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı açıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 04:41

8. Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı açıldı

Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkılarıyla, KOBİ Fuarcılık tarafından düzenlenen, 8. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Fuarda, tarım aletleri ve gıda alanında üretim yapan 158 firma ürünlerini sergilemeye başladı.

8. Tarım Gıda ve Hayvancılık fuarı açıldı
Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 9:08

Yozgat fuar alanında bu gün açılışı yapılan 8. Tarım Gıda ve Hayvancılık Fuarı 23 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak. Tarım ve hayvancılık üzerine alet ve ekipmanların ağırlıklı olarak sergilendiği fuarda teknolojik donanımlara sahip traktörler ilgi çekti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden yöresel gıda ürünleride satışa sunulup tanıtımlar yapıldı. Açılan stantları ziyaret eden Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Yozgat ekonomisinde tarımın, hayvancılığın birinci sırada yer aldığını söyledi. Tarım ve hayvancılıkta geleneksel usullerden bilimsel ve teknolojik bir yapıya geçebilmesi çok önemli olduğunu ifade eden Çakır, “Tarım aletleri ve ürünlerinin sergilendiği bir fuarda Yozgat’ta bu şekilde organize edilmesinden mutluluk duyuyoruz. Fuarı gezdik, dolaştık. Bugüne kadar pek görmediğimiz tarım aletleri, teknolojileri, yöremize has ürünler ile birlikte diğer illerden gelmiş çok sayıda tarım ürünlerini de gördük. Yozgat’ımız tarım sektöründe de önde olmak için koşuyoruz. Biz süper bir Yozgat’ın geleceğine inanıyoruz” dedi. Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da, açılan fuarın Yozgat için bir kazanım olduğunu belirtti. Yozgat’ın bir tarım memleketi ve kısa sürede de tarıma dayalı sanayi ile tanışması gereken bir il olduğunu vurgulayan Arslan şöyle konuştu: “Temenni ederiz ki zaman içerisinde bu görmüş olduğumuz zirai aletlerinin önemli bir kısmı da Yozgat’ta üretilsin. Fuar bu aletlerin Yozgat’ta üretilmesine vesile olsun.”
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık da, 8. Gıda, Tarım ve Hayvancılık fuarının, 3 süreyle açık kalacağını ve 23 Nisan akşamına kadar açık kalacağını söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.