""

Ağız ve diş sağlığının önemi Kur’an Kursu kursiyerlerine anlatıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:26

Ağız ve diş sağlığının önemi Kur’an Kursu kursiyerlerine anlatıldı

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları kapsamında “Ağız ve Diş Sağlığının önemi” konusunda Kur’an Kursu görevlilerine ve kursiyerlere yönelik eğitim verildi.

Ağız ve diş sağlığının önemi  Kur’an Kursu kursiyerlerine anlatıldı
Son Güncelleme :

25 Kasım 2016 - 7:00

Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülen koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları kapsamında Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğünde görevli diş tabibi Dr. Sedef Gök Şahin ve Dr Merve Sandalcı tarafından; İl Müftülüğüne bağlı İmran Kız Kur’an Kursu, Naciye Afet Şahin Kur’an kursu, Abdulhamithan Kız Kur’an kursu, Merkez Kur’an Kursu ve Yeni Damat Hocazade Kur’an kursunda “Ağız ve Diş Sağlığının önemi” konusunda eğitim verildi.
135 yetişkin ve 161 (4-6 yaş arası) çocuklara ağız ve diş sağlığının önemi ve korunması, uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim sonrası çocuklara diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı
Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, ağız ve diş sağlığının öneminin toplum tarafından daha iyi anlaşılması için çalışma içerisinde olduklarını belirterek bu kapsamda eğitimlerin devam ettiğini belirtti.
Dr. Karaarslan, “Ağız ve diş sağlığının önemini küçük yaştan itibaren kavrayan çocuklarımız bu bilinçle büyüdüklerinde daha sağlıklı bir nesil yetişmesini de sağlamış oluruz. Bakanlığımızın çalışmaları doğrultusunda okullarımızda eğitim gören çocuklarımıza yönelik ağız ve diş taraması uygulamalarını sürdürüyoruz. Öğrencilerimize bu kapsamda ücretsiz diş fırçası ve macunu vererek ağız ve diş sağlığına gereken önemi vermelerini istiyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar bilinçli olursa çocuklarımızda o derece bilinçli yetişir. Günde sabah akşam mutlaka dişlerimizi en az iki kez fırçalamamız gerekir. Bu çerçevede sadece öğrencilerimize yönelik değil yetişkinlere yönelikte eğitimlerimiz devam ediyor.
Müdürlüğümüz tarafından Kur’an kursu görevlilerine ve kursiyerlere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitimler verildi. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.