""

Akay: Randevulu söküm sayesinde şeker çiftçimiz 45 Milyon TL kazanacak « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 04:06

Akay: Randevulu söküm sayesinde şeker çiftçimiz 45 Milyon TL kazanacak

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, 2017-2018 Kampanya döneminde Randevulu söküm ve tesellüm seferberliği başlatıldığını belirterek, çiftçilerin pancar söküm ve tesellümünde randevu programına uymaları sayesinde 45 Milyon TL daha ek kazanç elde edeceklerini söyledi.

Akay: Randevulu söküm sayesinde  şeker çiftçimiz 45 Milyon TL kazanacak
Son Güncelleme :

12 Eylül 2017 - 7:00

Boğazlıyan Şeker Fabrikası 11. Kampanya açılışında töreninde konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şekere bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasının faaliyet alanında dört bölge müdürlüğüne bağlı 3 Bin 805 çiftçi ile pancar ekim sözleşmesi yapıldığını belirterek, bölgedeki pancar üretiminin 1 milyon 200 bin ton olması beklendiğini ifade etti. Başkan Akay, Bu üretilen pancarın Parasal değeri ise yaklaşık 300 milyon TL olduğuna dikkat çekti.
Akay, konuşmasında şunları kaydetti: “Boğazlıyan Şeker Fabrikamıza diğer bölgelerimizden gelecek olan 270 bin ton pancar ile birlikte toplam 113 gün sürecek olan 11. Kampanya süresince 1 Milyon 470 bin ton pancar işlenerek 210 Bin Ton kristal şeker yapılması beklenmektedir. Bu kampanya döneminde başlatmış olduğumuz programlı pancar alımı uygulamasını kış sezonundaki eğitim toplantılarında çiftçimize anlatmış ve uygulama konusunda mutabakat sağlamıştık.”
RANDEVULU PANCAR ALIMI 3 PERİYOT ŞEKLİNDE UYGULANACAKTIR
Randevulu söküm sistemininde pancar alımının üç periyot şeklinde uygulanacağını vurgulayan Başkan Akay, alım şeklini şöyle sıraladı:
“1. Periyot 9 eylül 9 ekim arası prim uygulaması 25 TL/ton,A kotası,12 TL/Ton C kotası
2. Periyot 10 ekim 20 kasım arası 10 TL/ ton A kotası , 5 TL/ton C kotası
3. Periyot 21 kasım 18 aralık arası 20 TL/ ton prim A kotası , 10 TL/tın C kotası
Prim uygulaması yapılacaktır.”
Akay, Randevulu uygulama sonucu toplamda pancar çiftçisine 45 Milyon TL randevulu söküm primi verilmiş olacağını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.