""

Altunok: Otomobil piyasasının hareketlenmesini bekliyoruz « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 19:45

Altunok: Otomobil piyasasının hareketlenmesini bekliyoruz

Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasasında azda olsa bir durgunluk yaşandığını belirten Galericiler Sitesi esnafı okulların tatil olmasıyla otomobil piyasasının hareketlenebileceğini ifade etti.

Altunok: Otomobil piyasasının  hareketlenmesini bekliyoruz
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2017 - 7:00

Yozgat’ta uzun yıllar Galericiler Sitesi Başkanlığı yapan ve Altınok Galeri, Vega Oto Test ile Vega Ayakkabı olarak sektörde adından söz ettiren Vedat Altınok, otomobil piyasasındaki son durumu Gazetemiz Yeniufuk’a değerlendirdi.
Altınok, referandum sürecini geride bıraktıklarını piyasaların hareketlenmesini beklediklerini belirterek, “Şuan için piyasalarda bir durgunluk söz konusu. Kendi işimin iyi olması galericilerimizin genelinin işinin iyi olması anlamına gelmiyor. Yüzde 70’in üzerindeki esnafımızın iyi olması gerekirki genelleme yaptığımız da otomobil piyasası hareketli diyebilelim. Ayrıca birkaç gün sonra ramazan ayını idraak edeceğiz. Bu ayda da tahminim beklediğimiz hareketlilik sadece gıda sektöründe olabilir. Umuyorum bayramla birlikte otomobil piyasasıda hareketlenir.”dedi.
ÖNÜMÜZDE YAZ
TATİLİ VAR ARAÇ ALACAKLAR ŞİMDİ ALMALI
Araç alacak vatandaşlara yaz tatili girmeden almalarını tavsiye eden Altunok, “”Araç almak isteyen vatandaşlarımızı şimdiden almalarını tavsiye ederiz. Çünkü önümüzde yaz tatili dönemi var. Şu an fiyatlar ortalama belli fakat tatille birlikte bu fiyatlar daha da artabilir. Bu yüzden araç alacak vatandaşlarımız için bu günler tam zamanı diyebiliriz.” dedi.
VATANDAŞIN
TERCİHİ GENELDE
AVRUPA ARABA
Vatandaşların genelde Avrupa araçları tercih ettiğini vurgulayan Altınok, “Avrupa araçlar, yerli araçlara nazaran daha fazla tercih ediliyor. Şu an normal bir avrupa araba alacak vatandaşlarımız en az 30 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor, bu fiyatlar 80- 100 bin liraya kadar çıkıyor. Yerli araçlarda da artış söz konusu. Geçen yıl 12-13 bin lira olan yerli araçlar bu yıl 16- 18 bin liraya yükseldi. Otomobil alacak vatandaşlarımız, aracı almadan mutlaka bir testten geçirmesi gerekir. Çünkü o kadar fazla miktarda para bağlıyor 50- 100 liradan kaçmayarak aracını oto testten geçirerek gönül rahatlığıyla binmesi gerkir. Bu konuda Çemsan mevki 100. Yıl Sanayisi yönündeki Vega Oto Test servisinde 100 lira ücretle kaportadan motor kısmına, balatadan diğer aksamlara kadar check-up yaptırlabilir ve gönül rahatlığıya aracını alabilir.”ifadelerini kullandı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.