""

Anız yangınlarının cezası tarla sahiplerine kesilecek « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 16:29

Anız yangınlarının cezası tarla sahiplerine kesilecek

Yozgat’ta anız yakma yasağına uymayan çiftçilere dekar başına 42.44 TL ceza kesilecek. Ayrıca ispatlanamadığı takdirde anız yangınlarının cezası tarla sahibine kesilecek.

Anız yangınlarının cezası  tarla sahiplerine kesilecek
Son Güncelleme :

26 Temmuz 2017 - 7:00

Anızların yakılarak tarımsal üretimin ana kaynağı olan toprağın biyolojik, kimyasal ve fiziksel yapısının, doğal dengenin bozulmasını ve çevreye verdiği zararın önlenmesi için “Yozgat İli Mülki Hudutları Dâhilinde Anız Yangınlarının Önlenmesine İlişkin Alınacak Tedbirlerle İlgili Valilik Emri” yayımlandı.
Yozgat’ta en çok anız yangınlarına müdahale ettiklerini söyleyen Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Eyüp Albayrak, “Kimin tarlasında anız yangını çıkarsa tarla sahibi hakkında tutanak tutacağız. Bunu da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne rapor halinde sunacağız. Tarla sahibi eğer kendi yakmadığını ispatlayamazsa direkt tarla sahibine ceza kesilecek. Vatandaşlar bu sayede anız yangınlarına karşı daha tedbirli olacaklar ve önlem alacaklar. Anız yakmanın zararları konusunda Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, çiftçiye zaman zaman eğitim veriyor ama gene de anız yangınları meydana geliyor” dedi.
Anız yakma yasağına uymayanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ile anız yakma olayını gördüğü veya duyduğu halde gerekli işlemleri yapmayan muhtar ve kamu görevlileri de 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32’nci maddesi gereğince işlem görecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.