""

Aydıncık Kösrelik Barajı ile 6 Bin dekar arazi sulanacak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:48

Aydıncık Kösrelik Barajı ile 6 Bin dekar arazi sulanacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Yozgat’ın Aydıncık Kösrelik Barajında çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, barajın tamamlanması ile bölgede yaklaşık 6 Bin dekar arazinin sulanabileceğini söyledi.

Aydıncık Kösrelik Barajı ile  6 Bin dekar arazi sulanacak
Son Güncelleme :

22 Şubat 2018 - 7:00

DSİ Yozgat’a yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımı içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Yozgat’ta2003 yılından bugüne kadar tamamladıkları içme suyu tesisleri ile 287 Bin 145 kişinin ihtiyacını karşılandığını belirtti. Acu, “Bu yapılan çalışmalarla yıllık 18 Milyon metreküp içme suyu temin ediyoruz. 2003 yılından bugüne kadar Yozgat’ta 4 adet Baraj ve 3 adet Gölet tamamlanmış olup, toplamda 58 milyon m2 biriktirme hacmine ulaşılmıştır. ’dedi. 2003 yılından bugüne kadar 21 sulama tesisinin tamamlanarak toplamda 195.160 dekar arazi sulamaya açıldığını ve çiftçilere yıllık 119 Milyon TL zirai gelir artışı sağlandığının altını çizen Genel Müdür Acu; ‘’2003 yılından bugüne kadar tamamlanan 53 dere ıslahı ile 45 adet yerleşim yeri ve14.800 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur.” dedi.
Yozgat’ta yatırımların devam ettiğini de ifade eden Acu, “Yozgat Aydıncık Kösrelik Köyü sınırları içerisinde yapımı devam eden Kösrelik Barajında çalışmalar hızla devam etmekte olup, Kösrelik Barajının tamamlanması ile depolanacak 1,6 milyon metreküp su ile 5 Bin 970 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacaktır. Temelden yüksekliği 34,35 metre olacak olan Baraj inşaatında gövdede kaya dolgu imalat çalışmaları aralıksız devam etmektedir.Proje tamamlandığında 2017 birim fiyatları ile ülkemiz ekonomisine yıllık 5 Milyon 704 Bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.