""

Aynı ağaç dalında kartal ve kuş yavruları komşuluk yapıyor « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 17:01

Aynı ağaç dalında kartal ve kuş yavruları komşuluk yapıyor

Yozgat’ın Yerköy İlçesine bağlı Orhan Köyü kırsalında kartal ve kuş yavrularının bir ağaç dalındaki yuvalarda yaşamlarını sürdürmesi görenleri hayrete düşürüyor.

Aynı ağaç dalında kartal ve  kuş yavruları komşuluk yapıyor
Son Güncelleme :

30 Mayıs 2017 - 7:00

Yavru kartallar yuvasında annesinin getirdiği kuşlar, fareler ve diğer türleri yiyerek beslenmesine rağmen, yanı başında duran iki adet yuvadaki kuşlara dokunmamasına görenler bir anlam veremiyor.
Hasan İnan isimli köy sakini, her yıl bu dönemde kartalların çalılık bölgesindeki ağaca yaptığı yuvada yavrularını büyüttüğünü söyledi. İnan, “Mantar toplamak için genelde buralara geliyorum. Ağaçtaki yuvada iki adet yavru kartal olduğunu farkettim. Daha önceki yıllarda da yine aynı şekilde kartal yavrularını görmüştüm. Fakat bu sefer aynı ağaç dalında iki adet te kuş yuvası gördüm. İçerisinde de yavru kuşlar var, kartllarla kuşlar komşuluk yapıyor.”dedi.
KARTAL YANI
BAŞINDAKİ
SERÇEYİ YEMİYOR
Ana kartalın gün boyu yavrularını doyurmak için avlandığını kaydeden İnan, buna rağmen kartal’ın yanı başındaki serçe yavrularını yemediğini belirtti. Hasan İnan, şöyle dedi: “Allah’ın hikmetinden sual olunmaz. Normalde yavruları için saatlerce avlanan kartal yanı başındaki yavru serçelere dokunmuyor.
Buna bir anlam vermek mümkün dedğil, tamamen takdiri ilahi. Yavru kartal ve kuşlar bir dalta birlikte ötüyor, ses çıkarıyor.
Gerçekten çok farklı bir durum.”
Kenan Sezgin’de benzer ifadeler kullanarak, insan oğlunun aynı evi yada aynı binayı paylaşamadığı bir dönemde yırtıcı bir kuşun başka kuşlarla aynı ağacı paylaşıyor olmasının herkese büyük bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.