""

Bakan Bozdağ, yurt dışındaki vatandaşların sandığa gitmelerini istedi « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 15:28

Bakan Bozdağ, yurt dışındaki vatandaşların sandığa gitmelerini istedi

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları anayasa değişikliği referandumu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi için oy vermeye başladı. 9 Nisan’a kadar sürecek oylama boyunca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yurt dışındaki vatandaşları sandığa gitmeye ve oy kullanmaya davet etti.

Bakan Bozdağ, yurt dışındaki  vatandaşların sandığa gitmelerini istedi
Son Güncelleme :

29 Mart 2017 - 7:00

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ halk oylaması için ‘Evet’ turu kapsamında memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yurt dışındaki oy verme işlemlerine yoğun katılımın olduğunun hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Ben bunu olumlu görüyorum. Özellikle yurt dışındaki yaşayan vatandaşlarımız batılı ülkelerin Türklerin sandığa gitmesini engellemek için onları korkutmak için ve onların oylarının rengini değiştirmek için yaptıkları bütün baskıları birinci elden yaşadılar. Ben eminim ki yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız bütün imkanlarını zorlayarak sandığa gelecekler, demokratik seçim haklarını kullanacaklar ve halk oylamasında Türkiye’nin ve Türk milletinin istiklali, istikbali ve bekası için evet diyeceklerdir ve en büyük cevabı da böyle vereceklerdir. Kendilerinin üzerine polisleri ellerinde köpekleriyle beraber saldıranlara en güzel cevabı sandıkta demokrasiye milli iradeye ve hukuk devletine güç katan bu büyük Anayasa reformuna evet diye renk vereceklerini düşünüyorum” dedi.
Yurt dışındaki katılımı çok iyi gördüğünü söyleyen Bakan Bozdağ, “İnşallah seçim bitene kadar da diğer bütün vatandaşlarımız oylarını kullanırlar.
Kullanacaklarına da inanıyorum ve buradan da bütün yurt dışındaki vatandaşlarımızı sandığa gelmeye, oylarını kullanmaya ve Türkiye’nin bu demokratik dönüşümüne evetleriyle destek vermeye çağırıyorum. Aynı zamanda terör örgütlerine ve kendilerine sokakta toplanma hakkı ve salonda toplanma hakkı, ifade hakkı tanımayan Avrupalı ülkelere bu anlamda bir cevap vermeye davet ediyorum. Onlar zaten kararını vermişler onu da görüyorum bundan dolayı da mutluyum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.