""

Belediye Başkanları göz doldurdu mu? « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 16:05

Belediye Başkanları göz doldurdu mu?

Belediye Başkanları göz doldurdu mu?
Son Güncelleme :

07 Nisan 2021 - 17:27

Belediye başkanlığı ve Belediye Meclisi üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve Muhtarlık seçimlerinin üzerinden tam 2 yıl geçti…

Bir şehrin kimlik kazanması başta olmak üzere, sosyal, ekonomik, eğitim, kültür, sanat ve gelişme, kalkınma, işsizlik ve istihdam alanlarındaki bütün konuların muhatabı ve sorunların giderilmesi için atılacak adımlardan en sorumlu olan Belediye Başkanları ve birlikte göreve seçilen üyelerdir.

Dolayısı ile kentlerin gelişmesi ve kalkınmasını sağlamak, sorunları gidermek, vatandaşı daha yaşanabilir bir ortam sunmak için Belediyelerin mali yapıları da bu durumda oldukça önemli bir ayrıntıdır.

Belediyeler, şehirlerin nefes alması için mali yapılarını güçlendirecek, yeni yerleşim alanları oluşturacak projeler hazırlayarak, hem kendi gelirlerini artırmak hem de şehre vizyon katmakla mükelleftirler.

* * * *

Bu bağlamda Yozgat’ın geçmişten günümüze imar başta olmak üzere alt yapılarında yaşanan sorunlar deyim yerindeyse miras kalmıştır. Bu sorunların üstesinden gelmek için atılan yeni adımlar, alt yapılardaki sorunların giderilmesi bir yana yeni sorunların yaşanmasını adeta tetiklemiştir.

Yozgat merkezde yapılan ufak tefek işlerin dışında 2 yıl içinde şehri nefes aldıracak, vatandaşlara yeni imkanlar sunacak ve daha yaşanabilir bir şehir olmak adına ufukta pek bir şey görünmediğini hep birlikte yaşayarak, görmekteyiz.

Söze “Belediye Başkanları göz doldurdu mu?” diyerek başladığımıza göre, İlçe Belediye Başkanlarından hemen her gün 2 yıllık icraatları ile ilgili gazetelere yansıyan haberlere baktığımızda gerçekten göz dolduran çalışmalara şahitlik ediyoruz.

Bugün Sorgun, Yerköy, Akdağmadeni, Sarıkaya, Çekerek ve Boğazlıyan ilçelerimizde Belediye başkanlarının gayret ve göstermiş oldukları çabaların neticesinde birçok projenin hayata geçtiğini duymaktayız.

* * * *

İlçe Belediyelerinden bu konuda örnek verilecek birçok çalışmalardan Sorgun ve Çekerek Belediyesinden birkaç örnek vereyim.

Çekerek Belediye Başkanı Eyüp Çakır, iki yıl içinde Yeni Kent meydanı, Lavanta adası, Millet Bahçesi, Kadın Girişimcileri Kooperatifi, Su Değirmeni, Biyogaz üretim tesisi gibi istihdam sağlayan projelere imza attı.

Sorgun Belediyesi ’de, Cumhuriyet Meydanı bulvar düzenlemesi, Yeni Kent Meydanı,  Doğa Dostu Belediyecilik projeleri ve daha birçok çalışmayı vatandaşların hizmetine sunmaya devam ediyor.

* * * *

Her ne kadar Sorgun ve Çekerek ilçelerimizden projelere yer vermiş olsam da; Boğazlıyan İlçe Belediye Başkanı Gökhan Coşar’ın gayretleri ile çalışmaların hızla devam ettiği Fuat Oktay Organize Sanayi bölgesi projesinin de önemli bir yatırım olduğunu burada belirtmek isterim.

Son cümle olarak ilerleyen günlerde ilçelerimizde Belediyelerce devam eden çalışmaları da buradan yazarak, sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.