""

Belediye kameralı önlem alacak « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 21:13

Belediye kameralı önlem alacak

Yozgat’ta sprey boyalı şehir magandaları, vatandaşların sıklıkla kullandıkları alt geçitlerin duvarları başta olmak üzere park alanlarına sprey boya ile yazılar yararak hem görüntü kirliliği oluşturuyorlar hem de Yozgat Belediyesi’nin maddi ve iş gücü kaybı yaşamasına neden oluyor.

Belediye kameralı önlem alacak
Son Güncelleme :

28 Kasım 2016 - 7:00

Vatandaşların ortak kullanım alanları olan alt geçitleri hedef alan sprey boyalı şehir magandalarıyla, Yozgat Belediyesi baş edemiyor. Yozgat Belediyesi çalışanlarının defalarca boyadığı alt geçit duvarlarını şehir magandaları, sprey boya ile yazılar yazarak kirletmeye devam ediyor. Hem görüntü kirliliği yaratan şehir magandaları hem de maddi yönden külfete sebebiyet veriyor.
Son 1 ay içerisinde bu tür olayların bir hayli arttığını açıklayan Yozgat Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Akgün, “Biz boyuyoruz onlar yazıyorlar. Ne yapmaya çalışıyorlar anlam veremiyorum. Çalışanlarımızın emeğine saygısızlık yapıyorlar. Alt geçitleri birkaç hafta önce boyamıştık, yine yazılar yazmışlar. Son bir ay içerisinde bu tür olaylar bir hayli arttı. Çalışanlarımız tekrar yazıların üzerini kapattılar. Tekrar boyamak zorunda kaldık. Bu tip sorunlarla maalesef sıkça karşılaşıyoruz.” dedi.
Yozgat halkını bu konu üzerinde daha duyarlı olmaya davet eden Başkan Yardımcısı Akgün, “Bu tür yaşanan olaylara vatandaşlarımızın duyarsız kalmaması gerekiyor. Bu şekilde bir olayı gördüklerinde en azından emniyet güçlerine bildirmelerinde ya da belediye yetkililerine ulaşmalarında fayda olduğunu düşünüyorum.
Genelde vatandaşların sıklıkla kullandıkları alanları boyuyorlar. Yeni yaptırdığımız park malzemelerini, alt geçitleri hedef almış durumdalar. Biz de özellikle alt geçitler başta olmak üzere kamera sistemini devreye sokacağız. Bu şekilde bu tür eylemleri gerçekleştirenleri tespit etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.