""

Benim pencerem « Yeniufuk Gazetesi

20 Nisan 2024 - 06:03

Benim pencerem

Benim pencerem
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2019 - 7:00

Aynı pencereden bakıp ta o, tek geçek olan gerçekte buluşmak dileğiyle.
Evren ne kadar büyük bilmiyorum ama insanın dünyası baktığı pencere kadar büyüktür.
Hayatı onun algıladığı kadar renklidir. Her oluş, her davranış, her yok oluş, kainata ve dünyada olup biten her şey bir kitaptır okumasını bilene tıpkı Peygamberimize gelen ilk vahiy gibi (İKRA).
Herkes kendi gördüğünce, bildiğince algılamaya çalışır dünyayı ve herkesin kendisine ait doğruları vardır ama gerçek ise bir tanedir. Bana göre başka, sana göre başka, ona göre başka, algılanır ve anlaşılır ama gerçek tektir ve o tek gerçeğin üzerinden düşünülmesi gerekmektedir.
Önemli olan gerçeği gördüğümüz zaman veya gösterildiği zaman kendi bildiğimiz yanlış doğrularımızda, ısrar etmemektir asıl olan .
Dünyaya gelir gelmez sürekli bir öğrenme süreci başlar insanoğlunda ve sonra devam eder gider ta ki belirli bir yaşa, belirli bir döneme gelene kadar. Bu dönemden sonra ön yargılarımız, hırslarımız ve ideallerimiz başlar işte bu yargılar bizim gerçeği görmemizi engeller.
İlk başta ki çocukluğumuzda ki gibi ön yargılarımız olmadan olaylara, durumlara bakabilseydik belki de gerçekleri görebilmemiz daha net ve daha gerçekçi olacaktı belki de.
Ne kadar sevseler de insanlar birbirlerini!
Bütün dostlukları bozan, bütün sevgilileri ayıran sonunda aynı pencereden bakamamak değil mi ? Bütün cehaletler bütün üzüntüler bakıp ta görmemekten görmek istememekten değil mi sonuçta?
Hz Mevlana’nın dediği gibi “Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır” veya karşımızda ki de, ne kadar doğru söylerse söylesin bizim anladığımız kadar veya anlamak istediğimiz kadardır öyle değil mi?
Hz. Mevlana
“ İnsanlar seni yanlış dert etme duydukları senin sesin fakat; aklından geçirdikleri kendi düşünceleridir. “
Jimm M. Power
“Hepimiz aynı gök kubbenin altıda yaşıyoruz; ama hepimiz aynı ufka sahip değiliz”.
Konrad Adenauer
“Doğru bir kürek suda eğri görünür, önemli olan bir şeyin görülmesi değildir yalnız, nasıl görüldüğü de (bakıldığı) önemlidir.”
Oscar Wilde
“Buradan bir kova su gibi görünüyor; ama bir karıncanın bakış açısından engin bir okyanus, bir filin bakış açısından sadece soğuk bir içecek, bir balığın açısından ise elbette onun yurdudur”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.