""

BEYDER’den “İnsanın ahlakla imtihanı” konulu sohbet « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:00

BEYDER’den “İnsanın ahlakla imtihanı” konulu sohbet

Bozok Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (BEYDER)’nin bu haftaki konuğu Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Türker Göksel oldu.Göksel, sohbetinde “İnsanın Ahlakla İmtihanı” konusunu anlattı.

BEYDER’den “İnsanın ahlakla imtihanı” konulu sohbet
Son Güncelleme :

20 Nisan 2017 - 8:50

Ahlakın İslami ve insani bir kavram olduğunu vurgulayan Göksel, “Her ne kadar günümüzde yerine etik kavramı kullanılmaya çalışılsa da bu kelime katiyen ahlakın yerini tutamaz. Günümüz batı dünyasının Nietzsche (niçe) gibi bazı fikir babalarının ahlak anlayışı maalesef batının ahlak anlayışını da şekillendirmektedir. Niçe,‘insanı sınırlayan bir ahlaki kural olamaz’ der. Buradan mülhem batı dünyası Afrika’da binlerce insanı kendi menfaatleri için katletmede bir beis görmez.Bizde ise Alev Alatlı gibi aydınlar ahlaka doğru yaklaşım geliştirebilmiştir. Alatlı “bir haciz malını satın almanın yasal olabileceğini ama ahlaki olamayacağını” ifade ederken Batılı aydınlardan ayrılır.Günümüz dünyasında ve günümüz Türkiye’sinde insanın ahlakla imtihanı maalesef çetin geçmektedir. Bu manada ahlakın ne olduğunu bilmek değil uygulamak değerlidir. Günümüz insanın en büyük sorunu bilip uygulamamasıdır.
Sohbetin sonunda Türker Göksel’e günün anısına plaket takdim edildi ve akabinde Göksel,Beyder mensuplarına kitaplarını imzaladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.