""

Biçerdöverler hasat için yola çıktı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 18:29

Biçerdöverler hasat için yola çıktı

Türkiye genelinde biçerdöver denilince ilk akla gelen illerin başında gelen Yozgat’ın Yerköy İlçesinde geçimini biçerdöver vasıtasıyla sağlayan işçiler, hasat mevsiminin yaklaştığı doğu ve güneydoğu bölgelerine gitmek için biçerdöverlerini tren katarlarına yükleyerek hareket etti.

Biçerdöverler hasat için yola çıktı
Son Güncelleme :

15 Mayıs 2017 - 7:00

Tren İstasyonunda şuana kadar yaklaşık 300 biçerdöverin hububat hasadı için doğu ve gün güneydoğu illerine gitmek için yola çıkarken, bazı biçerdöverciler ise kamyonetlere yükleyerek hareket etti.
Biçerdöver sahipleri, biçerdöverlerin günler öncesinden bakımını yaptırarak bütün hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Remzi Çolak, isimli biçerdöverci hasat için Adana’ya gideceklerini belirterek, “Her yıl bu dönemlerde hasat için yollara düşüyoruz. 2 ay Doğu ve Güneydoğuda hububat biçimi yapıyoruz. Biz yıllardır bu işi yaptığımız için orada devamlı ekinini biçtiğimiz vatandaşlarımız yine bizleri tercih ediyor.
Bugün de biçerimizi trene yükledik. Bizde arabayla gideceğiz. İnşallah kazasız belasız gider geliriz.” dedi.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz’da ilçenin biçerdöver bakımından Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını söyledi.
Yılmaz, ” Yerköy, sanayimiz biçerdöver bakımları ile ünlü bir ilçedir. Burada tamir bakım en iyi şekilde yapıldığından çevre illerimizden de ilçemizi tercih ediyorlar. Şuan biçerdöver sahipleri son hazırlıklarını tamamlayarak doğu ve güneydoğuya gitmek için yola çıktılar. Yerköy ve Şefaatli ilçemizden binlerce biçerdöverci 2 ay boyunca doğu ve güneydoğu illerinde hububat hasadı yapacaklar. İnşallah kazasız belasız bir hasat dönemi geçirerek tekrar memleketlerine dönerler.” temennisinde bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.