""

Bir haftadır yağan yağmur Yozgatlı çiftçileri sevindirdi « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 22:34

Bir haftadır yağan yağmur Yozgatlı çiftçileri sevindirdi

Türkiye’de tahıl ambarı olarak bilinen illerin başında gelen Yozgat’ta bir haftadır aralıklarla devam eden yağmur bölge çiftçisini sevindirdi.

Bir haftadır yağan yağmur  Yozgatlı çiftçileri sevindirdi
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 11:12

Türkiye’de tahıl ambarı olarak bilinen illerin başında gelen Yozgat’ta bir haftadır aralıklarla devam eden yağmur bölge çiftçisini sevindirdi.
Geçtiğimiz hafta itibari ile başlayan ve devam eden sağanak yağışlar, kuraklık endişesi taşıyan çiftçileri mutlu etti.
Yerköy Ziraat Odası Başkanı Bahri Yılmaz, Nisan yağışlarının tarım açısından çok faydalı olduğunu belirterek, mayıs ayında da mevsim normalleri üzerinde yağış olması halinde kuraklıktan etkilenilmeyeceğini ifade etti.
Yılmaz,“Çiftçimiz geçtiğimiz ay ve bu aybaşında tarlasındaki buğdayının gübre ve ilacını attı. Şuan yağışlarında devam etmesi, ekili tarım alanları açısından oldukça önem arz ediyor. Kuraklık kaygısı duymamıza neden olabilecek bir şey de yok. Geçen yılla kıyaslayacak olursak Nisan ayının ortalarındayız ama bu yıl daha fazla yağış oldu. Hububat açısından nisan ve mayıs yağmurları belirleyici olacak. Mayıs ayı yağışları büyük önem taşıyor. Mayıs ayında da mevsim normallerine yakın bir yağış olursa kuraklıktan ötürü önemli bir üretim azalması görülmeyecektir. Mayıs ayında da yağışların mevsim normalleri civarında seyretmesi durumunda hububat üretiminde belirleyici olacak. İnşallah bu yağışlar devam eder.”ifadelerini kullandı.

EN ÇOK KAZANANLAR


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 15

EN ÇOK KAYBEDENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 31

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/sag-borsa.php on line 49

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN