""

Böyükata eğitime katkı verdi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 08:01

Böyükata eğitime katkı verdi

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Böyükata, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nde 17-18 Şubat 2018 tarihlerinde düzenlenen “Fen Ve Mühendislik Alanı Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Projesi Hazırlama Ve Yürütme Eğitimi” isimli etkinliğe eğitmen olarak katkı verdi ve etkinliğin Eğitim Yöneticiliği görevini de üstlendi.

Böyükata eğitime katkı verdi
Son Güncelleme :

21 Şubat 2018 - 7:00

İlim Yayma Vakfı öncülüğünde ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr: Erol Kam’ın Koordinatörlüğünde yürütülen programda, Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte, Gaziosmapaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sefa Tarhan, Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Keskin, Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Uğurlu ve Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu eğitim seminerleri verdiler.
İki gün olarak, etkileşimli ve uygulamalı çalışmalara ağırlık verilen etkinlikten 28 civarında Yüksek Lisan ve Doktora düzeyinde eğitim gören öğrenciler yararlandı.
Katılımcılar, yoğun ve yorucu olmasına rağmen etkili ve faydalı bir toplantı olduğunu ifade ettiler. Proje yazma ve yürütme alanında tecrübeli olan eğitmenler tarafından bilimsel araştırma projelerinin artırılması ve yaygınlaştırılması için önemli ve faydalı bilgiler paylaşıldı. Katılımcılara, TUBİTAK ve diğer proje destekleri hakkında da bilgiler verildi. Bilgi, Bilim, Bilimsel araştırma, Hipotez, Bilimsel Araştırma Projesi ve Araştırmacının Özellikleri, Araştırma Projelerinde Özgündeğer, Yöntem, Yapılabilirlik, Yaygın Etki ve bilimsel araştırma projeleri ile ilgili temel kavramlar anlatıldı. Proje bileşenlerinin detaylıca ele alındığı seminerlerde, eğitmenler olumlu ve olumsuz deneyimlerini de aktararak, proje süreçlerinde ve proje döngüsü yönetimi içerisinde yaşanabilecek durumlar anlatıldı. Bilgi kaynakları ve ulaşım yolları, ulaşılan bilgi kaynaklarının değerlendirilmesi, Araştırmanın planlanması, Yöntem, Materyal, İş Paketleri oluşturulması, zaman yönetimi, Araştırma ile ulaşılan bulguların analizi, Araştırma sonuçlarının dokümantasyonu ve raporlama yöntemleri konularında dikkat edilmesi gereken noktalar katılımcılara aktarıldı. Verilen bilgiler doğrultusunda katılımcılara Prototip Proje Tasarımı Uygulaması yaptırıldı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Küçük, gerçekleştirilen etkinliğin önemine değindi ve emeğini esirgemeden katkı veren Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile eğitmenlere teşekkür ederek, belge takdim etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.