""

Bozdağ: Avusturya’yı Türk elçiliğinin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 18:22

Bozdağ: Avusturya’yı Türk elçiliğinin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum

Türkiye’nin Avusturya Büyükelçiliğine asılan pankart konusunda açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Türk Büyükelçiliğine yapılan saygısız hareketi bir kez daha kınıyorum. Bu hareketlere müsamaha gösteren ve engellemeyen Avusturya hükümetini uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmeye ve büyükelçiliğin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum” dedi.

Bozdağ: Avusturya’yı Türk elçiliğinin  güvenliğini sağlamaya davet ediyorum
Son Güncelleme :

24 Mart 2017 - 7:00

Avusturya’da, Hollanda’da ırkçılığın siyasette ana belirleyici bir güç haline geldiğini söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Merkez siyasette bulunanlar dahi bunların söylemleriyle yarış yapar hale gelmiştir, bu büyük bir tehlikedir. Türkiye, Türk toplumu için bir tehdit oluşturmuyor. Ama o ülkede yaşayan bütün halklar için büyük bir tehlike ve tehdit olarak görüyorum. Buna karşıda ülkeleri duyarlı olmaya çağırıyorum. Avusturya’daki Türklere, Avusturya’nın refahına, kalkınmasına, gelişmişlik düzeyine gelmesinde, alın terleriyle, sanatlarıyla büyük katkıda bulunmuşlardır. Avusturya’nın çok zor dönemlerinde oraya gitmişler ve bugünkü zenginliğin ve gücün ortaklarından birisidir. Türklere Avusturyalıların ve Hollandalıların ülkelerine kazandırdıkları bu artı değerlerden dolayı teşekkür etmeleri gerekirken Türkleri istenmeyen insan olarak görmeye başlamaları büyük bir yanlışlıktır. Bugün modern bir Almanya, Avusturya, Hollanda varsa refahı yüksekse güçlüyse Türkiye’den giden işçiler orada akıttıkları alın terinin büyük bir katkısı vardır. Bu katkıya herkesin saygı duyması, şapka çıkarması gerekir. Ama maalesef bu ayrımcı, ırkçı yaklaşımlar siyaseti de esir aldığı için siyaset bu ayrımcı yaklaşıma karşı yeterince tedbir geliştirmiyor. Avusturya hükümeti Türkiye büyük elçiliğini korumakla görevlidir. Elçilikte çalışanların orada yaşayan Türklerin yaşam haklarını korumakla ve gereğini yapmakla görevlidir. Türklere sağlanan hakları yok etmek Avusturya hükümetinin taraf olduğu uluslar arası sözleşmeleri de ihlal etmek anlamına gelir. Türkiye büyük elçiliğinde çalışan Türk temsilcilerin her türlü güvenliğinin alınması Avusturya hükümetinin sorumluğu altındadır. Elçiliğe her hangi bir saldırıda ve ya herhangi bir gösteri ya da pankart asma başka bir terör eylemi karşısında Türk elçiliğini korumak Avusturya hükümetinin asli görevidir. Ben burada Avusturya hükümetine asli görevini bir daha hatırlatmak isterim” dedi.
Türk toplumumun her türlü terör ve şiddetin karşısında olduğunu aktaran Bakan Bozdağ, “Oradaki vatandaşlarımızın elbette Türkiye ile bir gönül bağı vardır. Her insanın doğduğu mensubu olduğu milletle gönül bağının varlığı nasıl doğal bir şeyse Türklerinde kendi vatanıyla kendi ülke yöneticileriyle gönül bağının olması o kadar doğaldır. Burada yadırganacak korkulacak bir şey yok. Türkiye’deki Avusturyalılar, Avusturya’nın kalkınmasından güzel işler görmesinden mutlu olmuyorlar mı, oluyorlar. Dünyanın neresinde Avusturyalı varsa onlarda Avusturya’ya aynı şekilde bağlıdır. Aynı şeyleri düşünürler onun için ırkçılık hastalığına sahip olanlar insanlara anasını, babasını, vatanını mensup olduğu milleti reddetmeyi bir akıl hastalığı olarak baskı olarak kullanıyorlar. Bunlar akıl hastalığı yansımalarıdır. Akıl tutulması yansımasıdır kabul edilebilir bir şey değildir. Türkler her yerde varlığıyla kimliğiyle ülkeleriyle milletleriyle onur duyarak yaşadığı toplumla da entegre olarak o topluma da katkı sağlayarak yaşamaya devam edecektir. Avusturya’da ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde yaşayan Türk toplumunun hiçbir ferdi bu güne kadar teröre karışmamıştır, şiddete bulaşmamıştır. O ülkenin güvenliğine, vatandaşlarına zarar verici en ufacık eylem ve söylemin içerisinde bulunmamıştır. Çünkü Türk toplumu her türlü terörün şiddetin karşısındadır. Huzur ve güvenliğin bozulmasına karşı en büyük teminatlardan bir tanesidir. Onun için Türk büyükelçiliğine yapılan saygısız hareketi bir kez daha kınıyorum. Bu hareketlere müsamaha gösteren ve engellemeyen Avusturya hükümetini ulular arası hukuktan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmeye ve büyük elçiliğin güvenliğini sağlamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.