""

Bozok Üniversitesi Çorum’da tanıtım ve tercih günlerine katıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 02:57

Bozok Üniversitesi Çorum’da tanıtım ve tercih günlerine katıldı

Yozgat Bozok ÜniversitesiUnilook Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Çorum’dadüzenlenen eğitim fuarına katıldı.

Bozok Üniversitesi Çorum’da  tanıtım ve tercih günlerine katıldı
Son Güncelleme :

24 Aralık 2016 - 7:00

Üniversite sınavlarına hazırlanan lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim fuarına okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Anitta Otel’de gerçekleşen eğitim fuarının açılış törenine Çorum ValisiNecmeddin Kılıç, Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ve Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük katılarak açılış kurdelesini kesti. 3 devlet üniversitesi ile birlikte toplam 15üniversite standının yer aldığı fuarı 35 liseden 12. sınıf öğrencileri ziyaret etti. Bozok Üniversitesi tanıtım temsilcileri tarafından öğrenci, öğrenci velileri ve rehber öğretmenlere üniversitenin fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları, kontenjanlar, sosyal ve fiziki imkânlar hakkında bilgi verilerek Bozok Üniversitesinin tanıtım materyalleri dağıtıldı. Açılış töreninde konuşan Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Çorum’da bir ilki gerçekleştirdiklerini ve üniversitelerin temsilcileri ile öğrencileri buluşturduklarını kaydetti. Büyük, “Böylece gidip görme imkânı bulamayan öğrencilerimiz üniversiteleri daha yakından tanıma imkânı bulacaklar. Çorum’da öğrencilerimiz YGS’deyüzde88 gibi bir oranla üniversiteye yerleşmektedirler.
ÇEKAP kapsamında yaptığımız bu etkinliğin eğitim çalışmalarımıza önemli katkı sağlamasını bekliyoruz.” dedi. Açılış sonrası etkinliğe katılan üniversitelerin hazırladığıstantlarziyaret edildi. Daha sonra rehber öğretmenler ve öğrencilere “Doğru Tercih Danışmalığı, Üniversiteler ve Bölümler” konulu seminer verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.