""

Bozok Üniversitesinde Veteriner Fakültesi kuruldu « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 08:04

Bozok Üniversitesinde Veteriner Fakültesi kuruldu

Yozgat Bozok Üniversitesi Senatosu’nun Veteriner Fakültesi kurulması için YÖK’e yaptığı başvurunun kabul edilmesinin ardından, Milli Eğitim Bakanı Dr.İsmet Yılmaz’ın onayıyla bu yöndeki talep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu gündemine geldi.

Bozok Üniversitesinde  Veteriner Fakültesi kuruldu
Son Güncelleme :

23 Mart 2017 - 7:00

Bakanlar Kurulu, Bozok Üniversitesi’ne bağlı Veteriner Fakültesi’nin kurulması yönündeki kararını oybirliğiyle aldı. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Meslek Yüksekokulu’ndan sonra Veteriner Fakültesi’nin de Sorgun ilçesine kazandırıldığını söyledi.
Veteriner Fakültesi’nin Bakanlar Kurulu’nun onayından çıktığını belirten Prof. Dr. Karacabey, “Eğitim, İletişim, Mimarlık Mühendislik, Ziraat, Fen Edebiyat, İlahiyat, Tıp, İktisadi İdari Bilimler, Turizm, Hukuk fakültelerinden sonra Veteriner Fakültemizi de üniversitemize kazandırmanın haklı gururu ve sevincini yaşıyoruz. Üniversitemiz bünyesinde fakülte sayımız 11’e yükseldi.Mesleğin etik kurallarına uyan, veteriner hekimlik alanındaki araştırma ve topluma hizmet yükümlülüğünü evrensel standartlarda yürütmeyi, insanlığın ve doğanın vazgeçilmez unsuru olan hayvan sağlığı, davranışları, üretimi, yetiştiriciliği,hayvan sağlığını tehdit eden tüm hastalıkların tanı, beslenmesi ve hayvan ıslahı konularında gelişmelere ışık tutarak bilgiye ulaşmayı, bilgi üretmeyi, uygulama ve yaymayı temel ilke edinen misyonu ile Veteriner Fakültemizgörev yapacak. Veteriner Fakültemiz üniversitemiz ve ilimize hayırlı ve uğurlu olsun.” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.