""

Çandır’da Gençlik Merkezi açıldı « Yeniufuk Gazetesi

19 Mart 2024 - 07:56

Çandır’da Gençlik Merkezi açıldı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi’nde okuma alışkanlığı ve kültürünün artırılarak sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla başlatılan mali destek programı kapsamında Çandır İlçesi’ne yapılan “Çandır Müftülüğü Davut Emre Karaca Gençlik Merkezi” hizmete açıldı.

Çandır’da Gençlik Merkezi açıldı
Son Güncelleme :

24 Mart 2017 - 7:00

Gençlik Merkezinin açılışında konuşan Vali Kemal Yurtnaç, KOP Okuyor Projesinin, KOP Bölgesi’nde yer alan Aksaray, Karaman, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat illerinde okuma kültüründe farkındalık oluşturularak sürdürülebilir hale getirilmesi, öğrencilerin okuma ve yazma alışkanlıklarının geliştirilmesi, bu illerde projelerin uygulanması, koordinasyonunun sağlanması ve projelerin izlenmesinin amaçlandığını söyledi.
Tüm ilçelerle birlikte Yozgat’ı kalkındırmak için çalıştıklarını belirten Vali Yurtnaç, “Bu tür ilçelerimiz küçük yerler. Bu tür küçük yerlerin sıkıntılarını yaptığı işi heyecanla yapan insanlarla ortadan kaldırabiliriz.
İlçe kaymakamımızı yaptığı bu önderlikten dolayı tebrik ediyorum. Kaymakamlarımız bulundukları yerde kalıcı değiller.
İlçe halkı olarak sizler kalıcısınız ama burada kalıcı eserler bırakmak, bundan sonrasını devam ettirmek, yarım kalan hizmetleri yürütmek bir idareci için önemli bir şeydir.
Dolayısıyla buradaki hayırseverlerin desteği önemli bir gayreti beraberinde getiriyor.
Gençlerimizi burada eğiteceğiz ve okuma alışkanlığı kazandıracağız. Gençlerimiz gelsinler, burada kitabın kokusunu alsınlar, kitaplarla bütünleşsinler.
Ben burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Gençlik merkezinin bereketli, güzel ve hayırlı çalışmalar vermesini temenni eden Vali Yurtnaç, buraya sadece gençlerin değil tüm halkın sıklıkla gelmesi ve kullanması gerektiğini sözlerine ekledi.
Yapılan duaların ardından Çandır Müftülüğü Davut Emre Karaca Gençlik Merkezi vatandaşların hizmetine açıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.