""

Çedaş’tan 80 Bin Aboneye Serbest Tüketici Olma Fırsatı « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:11

Çedaş’tan 80 Bin Aboneye Serbest Tüketici Olma Fırsatı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ (ÇEDAŞ) Sivas, Yozgat ve Tokat’ta hizmet verdikleri yaklaşık 80 bin abonenin serbest tüketici olma fırsatı yakaladığını bildirdi.

Çedaş’tan 80 Bin Aboneye  Serbest Tüketici Olma Fırsatı
Son Güncelleme :

29 Aralık 2016 - 7:00

EPDK’nın serbest tüketici limitini 2017 yılı için 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate kadar çekmesi ile 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyen abonelere ‘serbestlik’ yolu görüldü. Bu karar ile Sivas, Yozgat ve Tokat’ta hizmet veren Çamlıbel Elektrik Perakende’nin yaklaşık 80 bin abonesi de serbest tüketici olma fırsatı yakaladı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2017 yılından itibaren elektrikte serbest tüketici limitini 3 bin 600 kilovat saatten 2 bin 400 kilovat saate indirdiğini açıklarken bu karar ile aylık elektrik tüketimi 82 lira ve üzerinde olan abonelere serbest tüketici olma imkanı tanınmış oldu. EPDK’nın açıklamasına göre yeni düzenleme ile Türkiye genelinde serbest tüketici olma hakkını kazanan abone sayısı da 8,4 milyon kişiyi bulurken, Çamlıbel Elektrik Perakende Satış A.Ş’nin de yaklaşık 80 bin abonesi serbest tüketici olma fırsatı yakaladı.
Cengiz ve Kolin Şirketler Grubu çatısı altında perakende elektrik satışı hizmeti veren Çamlıbel Elektrik Perakende Satış, bugün itibarıyla 12 bini mesken abonesi olmak üzere yaklaşık 32 bin aboneye indirimli elektrik sağlıyor. Serbest tüketici limitinin 2 bin 400 kilovat saate inmesi ile aylık 82 liranın üzerinde elektrik faturası ödeyenlere de indirimli elektrik kullanabilmelerinin kapısı açılmış oldu.
‘65 MİLYON LİRALIK KATKI SAĞLADIK’
Sivas, Tokat ve Yozgat’ın yanı sıra tüm Türkiye genelinde serbest tüketici statüsündeki abonelerine 2013 yılından bu yana yaptıkları indirimin 65 milyon lirayı aştığını belirten Çamlıbel Elektrik Perakende Satış Genel Müdürü İbrahim Yalçın Tekin, “Bugüne kadar serbest tüketiciye sağladığımız avantajlarla 65 milyon liranın müşterilerimizin cebinde kalmasını sağladık. Yeni yıl ve yeni limitle beraber daha fazla müşteriye ulaşarak elektrik piyasasında etkinliğimizin devamını sağlayacağız” dedi.
Şirket olarak serbest tüketicilere yönelik “Elektriğim İndirimli”, “Elektriğim Sabit” ve “Elektriğim Zamsız” kampanyalarının devam ettiğine de dikkat çeken Tekin, “Bu kampanyalar ile müşterilerimize ucuz elektrik sağlıyoruz.
Yeni yılda müşterilerimize yapacağımız özel anlaşmalarla farklı hizmetlerden de yararlanmalarını sağlayacak kampanyalarla hizmet vereceğiz. İndirimli elektrik kampanyalarından yararlanmak isteyen müşterilerimizin aboneliklerinin kendi üzerlerine olması gerekmektedir” ifadesini kullandı.
‘TÜKETİCİ
TEDARİKÇİSİNİ
DİKKATLİ SEÇMELİ’
Aylık faturası 82 liranın üzerinde olan abonelerin bundan sonraki süreçte tedarikçisini seçerken dikkatli olması gerektiğinin de altını çizen Genel Müdür İbrahim Yalçın Tekin, serbest tüketicilerin yeni sözleşmelerini imzalamadan önce haklarını çok iyi bilmeleri gerektiğine işaret etti. Tekin, “Fazla fiyat indirip göz boyamaya çalışanlar olabilir. Mağdur olmamak için elektrik tüketicileri sözleşme imzalarken dikkatli olsunlar”diye tüketicileri uyardı. EPDK’nın düzenlemelerine göre serbest tüketici olmak isteyen kişi, aboneliğini iptal etmeden aynı sayaç ve isimle elektriğini başka bir tedarikçiden alabiliyor.
Halen Türkiye genelinde yaklaşık 2,6 milyon elektrik abonesi serbest tüketici haklarından yararlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.