""

Çelik: 80 Bin Kobi nefes alacak « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:09

Çelik: 80 Bin Kobi nefes alacak

Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, geçtiğimiz günlerde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılımı ile TOBB, KOBİ’ler için Nefes Kredisi projesi başlattığını hatırlatarak bu sayede 80 Bin Kobi’nin nefes alacağını söyledi.

Çelik: 80 Bin Kobi  nefes alacak
Son Güncelleme :

06 Aralık 2016 - 7:00

YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’un 80 bin esnafa uygun faizle kredi verilmesine yönelik başlattığı projenin ekonomiye canlılık getireceğini vurguladı.
Projenin tanıtımına katılan Başbakan Binali Yıldırım’ın “Ekonomimizi ayakta tutan KOBİ’ler” sözünü hatırlatan Çelik, “Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bu sözü Kobilerin ülke ekonomisine sağladığı katkıyı ifade ediyor. Başbakanımız Sayın Yıldırım, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü ve Deniz Bank Genel Müdürünün katılımı ile ortak imzalanan protokol gereği 80 Bin Kobi kredi kullanılması ve kapalı tesislerin üretim geçmesi için kullanılacaktır. Kredinin ülke genelinde bulunan 80 bin Kobi kredilendirilmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla bu kredinin üretimde kullanılması ile ülkemizde istihdamın yükünü çeken Kobiler için işsizlikte de büyük çözüm olacak. Ülkemizde üretim istihdam ve ihracat üçgeni ile çalışması üreten bir ülkenin yanı sıra daha güçlü bir ülke oluruz. Sanayide de söz sahibi ülke olur böylelikle Döviz Borsa Faiz üçgenini terk etmiş oluruz.”dedi.
YOZGAT’TA 230 ADET KOBİ TESİSİ
BULUNMAKTADIR
Yozgat’ta 230 adet Kobi tesislerinin bulunduğunu vurgulayan Çelik, “ İlimiz ve ilçelerimizde 230 Fabrikanın yüzde 87’sini kapalı olan tesisler oluşturmaktadır. Bu kapalı olan tesislerin üretime geçmesi halinde hem ekonomi hem de istihdama büyük katkısı olacaktır. Bir işletmede ortalama 30 kişi çalışıyorsa ortalama hesapladığımızda 6 ile 7 bin kişiye iş imkanı doğacaktır. İlimizde yaklaşık 2 bin kişi işsizlik maaşı alıyor. 13 Bin 500 civarında işsizimiz var. 80 Bin KOBİ projesi sayesinde Yozgat’taki kobiler yeniden üretime geçmesi halinde Yozgat’ta göç sorunu bitecek, göç veren değil göç alan bir haline gelecek ve bu sayede yeni yatırımcılarda ilimize gelecektir. Ekonomi Koordinasyon Kurulunca alınacak kararla kobilerin, yarı kalmış ve işletme sermayesi olmayan ve modelin tevzi Kapsamına alınmalıdır. Kredilerle kobilerin üretime geçmesi yaklaşık 3 aylık bir zamanı kapsar. Bu parada tekrar ekonomiye dönecektir. Ben bu vesile ile bu projenin uygulanması ve hayata geçirilmesinde büyük emeği olan Başta Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’a TOBB Başkanı Sayın RifatHisarcıklıoğlu’na Deniz Bank Genel Müdürü Hakan Ateş’e ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Sayın Hüseyin Yıldız’a Türkiye’de ve Yozgat’ta bulunan kobilere sahip çıkmalarından dolayı şahsım, dernek ve bir kobi sanayicisi olarak teşekkürlerimi sunuyorum.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.