""

CHPli Arık: Emek Bürolarını kurmak için buradayız « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 17:49

CHPli Arık: Emek Bürolarını kurmak için buradayız

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, AK Parti İktidarının emeği üretimi reddettiğini bunu çıkan kanunlara göre söylediklerini belirterek, Emek bürolarını kurmak için Yozgat’ta olduklarını ifade etti.

CHPli Arık: Emek Bürolarını  kurmak için buradayız
Son Güncelleme :

30 Kasım 2016 - 7:00

CHP Niğde Milletvekili Fethi Gürer, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin Yozgat İl Başkanlığı ziyaretinde düzenlenen basın toplantısında AK Parti İktidarını ve politikalarını sert sözlerle eleştirdi.
CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar, ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: Vekillerimizin ilimizi ziyaret etmesi bizi onurlandırdı. Ziyaret sebepleri ilimizde emek büroları adı altında çalışmamız var. Kendileri koordinatör vekillerimizdir. Ülkemizde ve ilimizde gelinen süreçte girdi maliyetleri nedeniyle çiftçimiz topraktan uzaklaştı. Hayvancılıkta yarının ne olacağını bilmediği için hayvancılıkta sıkıntılı. AKPartiye oy veren illerin başında gelen Yozgat hizmet anlamında umduğunu bulamadı. Nüfus eridi. Vekil sayısı düştü. Yozgat hızla küçülüyor. Esnaf sıkıntılı. Sanayici sıkıntılı. İşsiz genç nüfusa göre yüksek oranda. Maalesef Yozgat mağdur ediliyor. Ankara’nın yanında olmasına rağmen mağdur durumdadır. Yozgat ihmal edilmiş durumda. CHP iktidarında Yozgat’ın kalkınmada pilot bölge olarak ele alınmasını, Yozgat’ın özel bir ilgi ile ayağa kalkar diye düşünüyorum. 29 beldemiz kapatıldı. Yozgat büyük bir köy oldu. Böyle bir ilde CHP olarak CHP’yi temsil etmeye mücadele etmeye çalışıyoruz.”dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’de geçtiğimiz Cuma gününden buyana 5 ili gezdiklerini belirtti. Gürer, “CHP de emek bürolarının ilk oluşumu 1974 de başladı. Geçmişten bu yana partili kişilerden emek büroları zorunluluğu vardı. Benim fikrim var diyen herkes burada görev alabilecek. İşsiz, emekli, işçi, kadınlar, çocuk işçi temsilciler. Kısaca toplumun sorun yaşayan her kesiminden bireyler olacak. 18 bin kişi is cinayetinde yaşamını kaybetmiş 14 yıllık ak parti iktidarı döneminde. Türkiye İş cinayetleri doğallaştı. Taşeron sözü verildi aradan bir yıl geçti bu söz yerine getirilmedi. Modern kölelik yasasında işçilerin hakları yerine getirilmemesi başladı. Bu yıl yapılan uygulama ile beş ile özünde ülkemiz gibi sosyal devleti benimseyen yerlerde devletin görevi iken ülkemizde sıkıntı oldu. Emeklilerin intibak yasası sorunu var. Emeklilikte yaşa takılanlar çözülmeyeceği söylendi. Söz veriliyor olmuyor. Kamuoyuna sundukları ile yaptıkları birbiri ile örtüşmüyor. Toplumsal sorunları olan kesimlerin sorunlarını çözmek amacıyla bir çalışma başlatmış oluyoruz.Değişmesi gereken önemli yasalardan biri sendikalar yasası. Örgütlü toplumun hak mücadelesinden korkuluyor. Emeğin hakkını, üretmenin alın teri kurumadan hakkını almasını sağlamak. Emek en yüce değer olan kavrama sahibiz. Ülkemizde emeğin yaşadığı sorunların aşılması adına yerel de içine alarak değerlendirmek istiyoruz. Üretici ürettiğininkarşılığını alamıyor tüketici de ucuz alamıyor. Planlama olmadığı için sorunlar büyüyor. Biz mağduriyetleri, olumsuzlukları çizmeye çalışan bir oluşuma emek büroları ile çözmeye çalışıyoruz. Demokratik kitle örgütlerinin yani sıra ben burada çalışmak istiyorum diyen herkesin yeri olacak. Yerel daha fazla takip edilecek.”diye konuştu.
SAVAŞTAN KAÇAN İNSANLAR NASIL BU ÜLKENİN
VATANDAŞI OLACAK
Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ta AK Parti hükümetini eleştirerek, Ortadoğu ülkelerinde yaşanan savaştan kaçan insanların nasıl bu ülkenin vatandaşı olacağı sorusunu yöneltti.
Arık, “Emek bürolarının kurmak için buradayız. AK Parti hükümeti emeği üretimi reddediyor.Bunu çıkardığı kanunlara göre söylüyoruz. Turkuaz kart veriliyor bunlar da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı unvanı verilecek diyorsunuz. Savaştan kaçan insanlar nasıl bu ülkenin vatandaşı olacak. Bu ülkedeişsizlik sorunu var. İşsiz gençler var önce onların sıkıntısı çözülmeli daha sonra başka milletten gelenlere çalışma izni ver. AKPartinin tek gündemi kendi iktidarların devamı için iş yapıyorlar. Siyasi iktidarda kalmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. İktidardan görmesinler de ne olursa olsun tek dertleri bu. TUİK verilerini açıkladı. Fakir daha fakirleşiyor zengin daha çok zenginleşiyor. Huzuru benimseyen güveni benimseyen bir siyasi partinin iktidarına ihtiyacı var bu ülkenin. Refahı artırmak için daha güzel günleri yaşamak için buradayız. Kent kent geziyoruz bunları anlatıyoruz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.