""

Çiftçilere kaz yetiştiriciliği eğitimi « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 09:36

Çiftçilere kaz yetiştiriciliği eğitimi

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOSUYAM) tarafından çiftçilere “Kaz Yetiştiriciliği” eğitimi verildi.

Çiftçilere kaz yetiştiriciliği eğitimi
Son Güncelleme :

22 Temmuz 2017 - 7:21

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BOSUYAM) tarafından çiftçilere “Kaz Yetiştiriciliği” eğitimi verildi.
Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz tarafından verilen eğitime 35 çiftçi katıldı.
Üreticilere 18-20 Temmuz 2017 (1. Dönem) verilen eğitim ile birlikte 24-26 Temmuz 2017 (2. Dönem) olmak üzere 2 Dönem halinde toplam 48 saat eğitim verileceği belirtildi. Ziraat Fakültesi’nde kaz yetiştiriciliği eğitim programına Üniversitenin Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Hayvansal Üretim Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Volkan Özavcı, Ziraat Fakültesi öğretim elemanları, Tokat Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ve ziraat mühendisleri de katıldı.
Fakülte Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu eğitim programı ile Türkiye’de kaz yetiştiriciliği konusunda yetiştiricilerin, üreticilerin ve müteşebbislerin eğitilerek bilgili bir yetiştirici topluluğunun sertifika sahibi olmasını sağlamaktır.”
Karadağ, Ziraat Fakültesince yapılan AR-GE nitelikli bilimsel çalışmaların yanında pratiğe yönelik çalışmalarla da halkla, üreticiyle kaynaştığını belirtti. Ayrıca, Kaz yetiştiriciliği bakımından ülkede Kars, Ardahan ve Muş’tan sonra Yozgat’ın altıncı sırada olduğunu, Yozgat’ın özellikle Üniversite Ziraat Fakültesi’nin gayretli çalışmaları sonucunda Damızlık Kaz Üretimi bakımından Türkiye’de bir marka, öncelikli bir il olması gerektiği konusunda çalışmaların yapıldığını ifade etti.
Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz da, bilgi kirliliği bulunan konular üzerinde daha çok durularak, sertifika programına başvuran ve katılan kişilerin eğitimlerinin gerçekleştirildiğini, gelecekte bu sertifika sahibi kişilerin destek ve yatırımlardan daha iyi şekilde faydalandırılmasının amaçlandığını, henüz sektör olma yolunda ilerleyen fakat birçok sıkıntısı bulunan kaz yetiştiriciliği konusunda gerekli eğitimin teorik ve uygulamalı olarak verileceğini ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.