""

Çocuk Destek Projesi hayata geçirildi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:44

Çocuk Destek Projesi hayata geçirildi

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl genelinde aile yanında yaşamlarını sürdürürken eğitim, sağlık, kişisel ve ruhsal gelişimleri müdürlükçe yakından takip edilen, sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan çocukları kapsayan “Çocuk Destek Projesi” Vali Kemal Yurtnaç’ın eşi Dilek Yurtnaç’ın katılı ile düzenlenen programda hayata geçirildi.

Çocuk Destek Projesi hayata geçirildi
Son Güncelleme :

11 Aralık 2017 - 7:00

Yozgat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İl genelinde aile yanında yaşamlarını sürdürürken eğitim, sağlık, kişisel ve ruhsal gelişimleri müdürlükçe yakından takip edilen, sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalanan çocukları kapsayan “Çocuk Destek Projesi” Vali Kemal Yurtnaç’ın eşi Dilek Yurtnaç’ın katılı ile düzenlenen programda hayata geçirildi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli, yaptığı konuşmada Yozgat’ta sosyal ekonomik destek hizmetinden faydalanan 844 çocuğun bulunduğunu söyledi.
Neşeli, “Bu çocukların ailelerinde çocuklar adına farkındalık oluşturmak gerekiyor. Çünkü bu hizmet modelinin ailelerde yardım algısından çıkarılıp çocukların akranlarıyla eşit fırsatlara kavuşturmayı amaçladığımızı göstermemiz gerekiyordu.
Bu kapsamda Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü İl Müdürlükleri ile bir araya gelerek “Okul Destek Projesi” hazırlanmış. Proje il koordinatörlerinin görüş ve önerileri alındıktan sonra İlimizinde aralarında bulunduğu 23 ilde 2 Bin çocuğu kapsayacak şekilde eş zamanlı olarak hayata geçirilmiştir. Bu proje ile sosyal ekonomik desteğin sadece maddi bir yardım olmadığı toplumun genelinin aynı fırsat ve imkanlara sahip olduğunu gösterilirken ayrıca SED hizmetinin etkinliğini artırmak, çocuk adına bir farkındalık oluşturmak, çocukların sosyal hayata katılımlarını arttırmak, toplumsal olarak geleceğimizi şekillendirecek milli ve manevi bir neslin yetişmesine katkı sunmak amaçlanmaktadır.”dedi.
ÇOCUKLAR PROJE SAYESİNDE OKUL DIŞI ZAMANLARINI KALİTELİ VE VERİMLİ KULLANABİLECEK
“Bu proje ile çocukların okul dışı zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilecekleri ortam ve imkanları öğrenmeleri sağlanacak” diyen Neşeli, “ Koordinatör arkadaşlarca çocukların yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlar tespit edilerek bu sorunlara çözüm bulunması için çalışılacaktır.
Çocuklara ihtiyaç duyulan derslerde proje kapsamında belirlenen öğretmenlerce yetiştirme kursları açılarak eğitim alanında akademik bir başarı yakalaması sağlanacak ve rehberlik yapılacaktır.
Eşofman takımı, spor ayakkabısı, çorap, atkı-bere-eldiven takımı, şort, yüzme aparatı, futbol topu, t basketbol topu, voleybol topu, badminton raketi, masa tenisi raketi gibi malzeme temini yapılarak spora yönlendirilerek bir spor dalını seçmeleri istenecektir.
Bugün kahvaltı ile başladığımız bu proje kapsamında 6. 7. ve 8. Sınıfta okuyanbu çocuklara yukarıda sayılanların yanında Ayla isimli sinema filminden tutun Fettah Can ve Yozgat Belediyesi kent orkestrası dinletisi gibi çeşitli sanatsal ve kültürel izleme ve dinletiler yapılacaktır.Bunların yanında çocukların bir kaç şehri tanıması için Ankarave Ilgaz Kayak tesisleri olmak üzerebirtakımil dışı gezi düzenlenecektir. Bu çalışmalar 30 Aralık 2017 tarihinde Büyük Sinema Gösteri Salonu’nda gerçekleştirilecek olan sunum ve Kent Orkestra’sı mini konseri ile sona erecektir. Her zaman çocuk kadın yaşlı ve engellide yanımızda olan Sayın Valimize Kemal Yurtnaç ile bugün bizleri önemli bir proje olarak gördüğümüz bu projede yalnız bırakmayan Sayın Valimizin eşleri Dilek hanımefendiye ve diğer katılımcılara teşekkür ediyorum.”diye konuştu.
Valli Yurtnaç’ın eşi Dilek Yurtnaç’ta projeyi önemsediğini belirterek, çocuklarla birlikte olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.