""

Demirel: Asansör bakımlarını en az ayda birkez yaptırın « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:39

Demirel: Asansör bakımlarını en az ayda birkez yaptırın

Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, bina sakinlerini uyararak asansör bakımlarını ayda en az bir kez yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Demirel: Asansör bakımlarını  en az ayda birkez yaptırın
Son Güncelleme :

05 Ağustos 2017 - 10:58

Yozgat Makine Mühendisleri Odası (MMO) İl Temsilcisi Tahir Demirel, bina sakinlerini uyararak asansör bakımlarını ayda en az bir kez yaptırmaları gerektiğini belirtti.
MMO İl Temsilcisi Tahir Demirel, yaptığı açıklamada, olası asansör kazalarının yaşanmaması için asansör bakımlarının belirlenen aylarda mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti. Demirel, “ Günlük yaşantımızda sürekli olarak kullandığımız asansörlerin güvenli bir şekilde kullanılması, kazaların meydana gelmemesi için bakımlarının mutlaka yapılması gerekir.
Asansörlerin bakımları ve periyodik kontrollerinin yapılması ve kontrol sonucunda güvenli olmadığı tespit edilen asansörlere yönelik gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin hususlar yasal bir dayanağa kavuşturulmuş, yetkilerin usulüne uygun kullanılmaması durumunda bina sorumlularına, ilgili idare ve yetkili servislere yönelik olarak cezai hükümler getirilmiştir.”dedi.
ASANSÖR BAKIMINI HER AY PERİYODİK KONTROLÜ İSE YILDA BİR KEZ YAPILMALI
Asansör bakımının her ay periyodik kontrolünün ise yılda bir kez mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Demirel: “Bina sorumlusunun yükümlülükleri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 35 inci maddesinin birinci fıkrasında “Bina sorumlusu, asansörün güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayda bir kez bakımını ve yılda bir kez periyodik kontrolünü yaptırmaktan, bakım ve periyodik kontrol ücretinin ödenmesinden sorumludur’’ denilmektedir. Yıllık kontrol, asansörün bakımını üstlenen asansör monte eden veya onun yetkili servisi nezaretinde gerçekleştirilir. Anılan yönetmelikte, Belediye sınırları içerisindeki her asansörün yılda bir kez A tipi Muayene Kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlemekten sorumlu kılınmıştır. Makine Mühendisleri Odası olarak bina sakinlerini ve yöneticileri asansör bakımı konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz.”diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.