""

Demirel: Efendimiz gönüllerimizin rehberidir « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 01:22

Demirel: Efendimiz gönüllerimizin rehberidir

Yozgat Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in insanlığın sultanı, vicdanlarımızın sesi, gönüllerimizin rehberidir.”dedi.

Demirel: Efendimiz  gönüllerimizin rehberidir
Son Güncelleme :

12 Aralık 2016 - 8:42

Makine Mühendisleri Odası Başkanı Tahir Demirel Mevlit Kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada Yozgatlıların kandilini kutladı. Demirel, açıklamasında şunları kaydetti: “Efendimiz tüm insanlığa kılavuz olmuş, ümmeti ve ashabı için fani ömrünü feda etmiş, her türlü eziyet, zorlamalar, sunulan makam ve ikramlara rağmen inançlarından en ufak taviz vermemiştir. İnsanlarının en ufak bir menfaat için nelerini pazarladığı günümüzde ne mutlu bizlere ki, Cenab-ı Yaradan, bütün alemleri yüzü suyu hürmetine vücuda getirdiği Efendimizin izinden gitmeyi nasip etmiştir Bundan daha büyük bir nimet, bundan daha büyük bir lutuf yoktur ve sonsuza kadar da olmayacaktır. Kavga değil kardeşlik, küslük değil kucaklaşma, ayırma değil birlik hepimizin üzerinde durarak söz birliği etmemiz gerekenlerdir. Amaç şirk ile iki olmak değil, Hak olan birde buluşmak, biri savunmak, emirlerini ve emanetlerini sahiplenmektir.
Çünkü maksat ikilik değil birliktir. Dinimiz İslam’ın özünde kardeşlik, barış ve huzur içinde birlikte yaşama ülküsü vardır. Malumlarınız olacağı üzere, bilgisizliğin, cehaletin, zorbalığın, barbarlığın, şirkin, putperestliğin, zulmün ve haksızlığın yaşandığı, bitmek bilmeyen kan davalarının, adalet ve nizamın olmadığı Arap toplumunda Müslümanlar, Mekkelilerin baskı ve zulümlerinden dolayı dinlerini yaşayamaz hale gelip, Habeş Kralı Necaşi’nin, ülkesine sığınan kafilenin huzura çıkıp secde etmeyen Müslümanlara bunun sebebi sorulduğunda Cafer-i Tayyar’ın canlarını emanet edecekleri krala verdiği cevaba bakın bir de günümüzde insanların işkembeleri ve makamları için attıkları taklalara bakın. Efendimiz, ilahi buyrukları tüm insanlığa tebliğ ederken, aynı zamanda bunları kendi hayatına da bire bir tatbik ederek tutarlılığın ve sağlam karakterin en seçkin ve mübarek yüzü olduğunu göstermiştir.”
“Günümüz yönetici, idareci, sözde kanaat önderlerinin söylem ve uygulamalarına bakın zalimler, zaferler devşirirken, mazlumlar tel örgüler önünde beklerken biz susuyoruz.” diyen Demirel, “Kudret sahipleri karşısında dünya Müslümanları olarak sadece yutkunuyoruz. Buğzetmekle, kahretmekle, ağlayıp, sızlanmakla yetinmekteyiz. Millet olarak bizler hakkı ve hakikati söylemeye, insaf ve vicdana çağırmaya, mazlumların sesi, mağdurların ümidi olmaya maalesef devam edemiyoruz.
Bizler yani Müslümanlar iman şuuruna ersek, insanlık ölmeyecek. İslam Coğrafyasından yükselen ve yüreklerimizi dağlayan çocuk çığlıklarını, annelerin çaresiz feryadını, babaların, yaşlıların ah-u eninlerini elbette duyacağız.
Duyacağız ki insanlık ölmesin! Bizler, İnanç coğrafyamızdan ve dünyadan son bir ümitle bize uzanan elleri elbette boş çevirmeyeceğiz. Rabbimden; günümüz İslam coğrafyasında ki ikiyüzlülük, sahtekârlık, talan, kayırmacılık, yetim hakkının gaspı ve hırsızlık gibi kötülükler, içinde bulunduğu istikrarsızlık, O’nun ve Yüce Allah’ın izni ve yardımıyla inşa ettiği manevi surlara çarpıp, etkisiz bir hale gelmesini diliyorum.”ifadelerini kullandı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.