""

Destici: Biz sonuna kadar Yozgat’ın yanındayız « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 09:44

Destici: Biz sonuna kadar Yozgat’ın yanındayız

Yozgat’ın yatırımlardan gereken payı alamadığını dile getiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin Diyarbakır’a yaptığı yatırımın aynı oranda Yozgat’a da yapılmasını istedi.

Destici: Biz sonuna kadar  Yozgat’ın yanındayız
Son Güncelleme :

25 Kasım 2016 - 7:00

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bir dizi etkinlik için Yozgat’a geldi. Burada parti teşkilatı ile bir araya gelen Genel Başkan Destici, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Düzenlenen programa BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, İl Başkanı Kemal Korkmaz ve partililer katıldı.
Yozgat’ın bir türlü gelişip kalkınamadığını söyleyen Genel Başkan Destici, “Yozgat sürekli göç veren ve küçülen bir ilimiz. Yozgat sahipsiz kalmış. Kişi başına milli gelir Türkiye’de 9 bin dolar Yozgat’ta 5 bin dolar. İşsizlik Türkiye’de yüzde 11 Yozgat’ta yüzde 20 oranında. Yozgat’ın teşvik alacak illerin en başında gelmesi gerekiyor. Yozgat’ın büyümesi lazım. İşsizliğe, göçe çare bulunması lazım. Hızlı tren Yozgat’a yapılmış özel bir yatırım değil. Önce 2016 dediler şimdi 2020’ye uzayıp gidecek. Bu yatırımın bitirilmesi lazım. Her ilin havaalanı var Yozgat’ın yok.” şeklinde konuştu. Ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı bir şehrimiz. Diyarbakır’a ne kadar destek veriyorsanız Yozgat’a da o oranda verin. Fazlasını istemiyoruz. Yozgat’ın günahı ne. Milliyetçi, vatanına ve milletine bağlı olmaları mı? Adaletsizlik yapılmasın biz bunu istiyoruz. Yozgat’ta pastadan bir pay alsın. Sanayileşme sağlansın. Tabi ki de bunları yapacak olan Yozgat’ın meclisteki temsilcileri. Biz sonuna kadar Yozgat’ın ve Yozgatlının yanındayız.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.