""

Duyarlı vatandaş organlarını bağışladı « Yeniufuk Gazetesi

18 Nisan 2024 - 05:57

Duyarlı vatandaş organlarını bağışladı

Yerköy Devlet Hastanesine, müracaatta bulunan Hatice Karaca isimli vatandaş, örnek bir davranış sergileyerek organlarını bağışladı.

Duyarlı vatandaş  organlarını bağışladı
Son Güncelleme :

04 Mayıs 2017 - 7:00

Hatice Karaca yaptığı açıklamada, “ Organ bağışı yapmak, toplum olarak birlik ve dayanışmaya katkı yapar. İnsanların hayatlarını kurtarmak için yapılan her çalışma, insanların manevi duygularını yüceltir. Organlarım birkaç ayda toprak olacağına yaşam savaşı veren hastalarda hayat bulsun” dedi.Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca’da toplumda organ bağışı bilincinin oluşması açısından bu tür örnek davranışların önemli olduğunu belirtti. Dr. Kurca, “Sağlıklı olan her vatandaşın, gelecekte bir gün kendisi ya da bir yakını için organ gerekebileceğini göz önünde bulundurarak, organ bağışında bulunması ve farkındalığın artırılması önemlidir. . Her yıl binlerce kişi organ bulunamadığı için hayatını kaybetmektedir. Böbrek yetmezliği her geçen gün vaka sayısı ile ülkemiz için kanayan bir yaradır. Ülkemizde bugün 24 bin 771 kişi organ nakli beklerken, böbrek nakli bekleyenlerin sayısı ise; 21 bin 601’dir. 2 bin 190 kişi karaciğer, 791 kişi ise kalp nakli beklemektedir.Farkındalık oluşturmak adına hastanelerimizde yaptığımız çalışmalar sonucunda 2012 yılından beri organ bağış sayısı Yozgat’ta bin 339, Yerköy’e taşınır taşınmaz organ bağışı yapan Hatice Karaca’ya da örnek davranışından dolayı teşekkürlerimi sunuyor, tüm vatandaşlarımıza örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.