""

EMİTT FUARININ YOZGAT’A BİR FAYDASI VAR MI? « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 23:38

EMİTT FUARININ YOZGAT’A BİR FAYDASI VAR MI?

EMİTT FUARININ YOZGAT’A BİR FAYDASI VAR MI?
Son Güncelleme :

28 Ocak 2017 - 7:00

Turizm ve seyahat anlamında şehri tanıtmak adına ve kalkınma konusunda ciddi faydalarının olduğuna inanılan EMİTT fuarı kapılarını bir kez daha açtı.

Bakanların, Sivil Toplum temsilcilerinin, siyasilerin ve fuara katılım sağlayan İllerin Valilerinin hazır bulunduğu EMİTT fuarı için görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Turistik sahalar anlamında zengin olmasına rağmen beklenen ilgiyi fazla göremeyen, tanıtımı için Fuara katılan Yozgat kendisini Roma hamamı ve kaplıcaları ile öne çıkardı.

Otel İşletmeleri, Turizm İşletmeleri, Tur Operatörleri, Seyahat Acentaları, Turizm Tedarikçileri, Resmi Kurumlar, Diplomatik Temsilcilikler, Etkinlik Organizatörleri, Akademik Kurum Ve Kuruluşların katıldığı ve çok sayıda ülkeninde ziyaret ettiği fuar da Yozgat kendine has değerlerle vitrinde.

İstanbul’da yaşayan Yozgatlıların oluşturduğu ve birçok ilçe, köy derneklerini de çatısı altında barındıran İstanbul Yozgatlılar Federasyonu geçen yıl ve önceki yıllarda olduğu üzere bu yılda imkanlar ölçüsünde üzerine düşeni yaptı/yapmaya devam ediyor.

Burada bir hatırlatma ile sohbete devam edelim istiyorum, en son yapılan genel kurul toplantısında yeniden Federasyon başkanı seçilen Ahmet Yılmaz’ı tebrik etmek için aradığımda uzun uzun sohbetettik. Yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, fuar için hazırlık yaptıklarını anlattı.

Yapılacak olan fuar ve çalışmalarda ellerinden gelen tüm desteği vermeye devam ettiklerini belirterek şu açıklama da bulundu: ‘’ Her yıl düzenlenen ve ev sahipliğinden de memnuniyet duyduğumuz bu fuarın memleketimize turizm noktasında büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Anadolu’nun orta yerinde, Ankara’ya çok kısa mesafede olmasına rağmen yeterince tanınmadığını düşündüğüm şehrimizin değerlerinin ve misafirperverliğinin anlatılması ve kabul ettirilmesi noktasında başarılı olmak için biz de İstanbul Yozgatlılar Federasyonu olarak elimizden gelen her desteği sağlayacağız.
Birlik ve beraberliğin en çok ihtiyacımız olduğu bu günlerde tek yumruk olarak temsilimizi yapıp şehrimize katkı sağlamak istiyoruz.’’
Yılmaz, Yozgat’tan gelen konukların ağırlanmasında ve organizasyonunda da ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.
Emitt fuarı nedir? Bu soruya ancak şöyle bir cevap vermek mümkündür; Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı – Emitt, ilk kez 1997 yılında Voyager Uluslararası Turizm ve Tatil Fuarı adıyla İstanbul’daki Tüyap Fuar Merkezi’nde tanıtım etkinliğidir.

Yani 20 yıldır düzenlenen bu etkinliğe Yozgat yaklaşık 10 yıldır katılım sağlıyordur. Peki burada bir başka soru akla geliyor…

Bu fuarın Yozgat’a şimdiye kadar bir faydası oldu mu? Ya da 3-5 gün bir otobüs dolusu insanla gidip dönen Yozgat nelerden faydalandı?

Bu konuda en net cevabı elbette yetkililer verecektir. Bu konuda bir açıklama söz konusu olursa gelen bilgileri yine buradan paylaşmaya devam edeceğim.

  • Yaptığı çalışmaların özel bir yayın kuruluşu tarafından takip edilmesi üzerine ödüle layık görülen Belediye Başkanı!
  • Yeşil kartlılar sevk almadan gittikleri Üniversite hastanesinde sağlık hizmetinden faydalanacaklarını anlatan Başhekim!
  • Hazineden aldığı arazi üzerine Toplu Konut İdaresine konut yaptırarak, ilçede yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlayan Başkan!

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.