""

Engelli bireyleri topluma kazandırmak için herkese büyük görev düşüyor « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 13:34

Engelli bireyleri topluma kazandırmak için herkese büyük görev düşüyor

Yozgat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Akif Karaarslan, sağlıklı her bireyinde bir engelli olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, engelli vatandaşların topluma kazandırılmasında herkese büyük görevler düştüğünü söyledi.

Engelli bireyleri topluma kazandırmak için herkese büyük görev düşüyor
Son Güncelleme :

03 Aralık 2016 - 7:00

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. M.Akif Karaarslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayışla yaptığı açıklamada tüm toplumun engelli vatandaşlara sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Dr. Karaarslan, “Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 10-16 Mayıs da Türkiye Sakatlar Haftası olarak ilan edilmiştir. Engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, 10-16 Mayıs da Türkiye Sakatlar Haftası olarak ilan edilmiştir. Günlük yaşamımızda engelli bireylerle muhakkak karşılaşıyoruzdur. Kimi zaman elindeki beyaz bastonuyla yürüyenleri, kimi zaman işaretlerle etrafındakilere derdini anlatmaya çalışanları, tekerlekli sandalye ile kaldırımları ve pek çok engelleri aşmak için zahmet çekenleri, garip tavırlarına bakarak güldüğümüz kişileri görmüşüzdür. İşte bu kişilerin ne gibi dertleri, sıkıntıları var? Acaba eğitim görüyorlar mı, eğitim görmeleri için neler yapmak gerekir diye düşünmemiz gerekir.”dedi.
Engelli bireylerin topluma kazandırılmasında küçük, büyük herkesin yapabileceği pek çok şey olduğunu kaydeden Karaarslan, “ Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük büyük bütün bireylerin yapabileceği pek çok şey vardır. Örneğin çevre düzenlemelerinin engelli bireylere uygun şekilde yapılması, günlük yaşamımızda sürekli kullandığımız alışveriş merkezlerinin engelli bireylere uygun olarak dizayn edilmesi, trafik ışıklarına kurulan sesli düzeneklerin yaygınlaştırılması engelli bireylerimizin hayatlarını bir nebze de nebze de olsa kolaylaştıracaktır.
Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak, onlara acıyarak yaklaşma yerine Konfiçyus’un dediği gibi onlara balık verme yerine, balık tutmayı öğretmeliyiz. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkânı sağlayarak onları üretken ve verimli hâle getirebiliriz.”ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.