""

Fizik tedavi ve rehabilitasyon yatak sayısı artırıldı « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 09:06

Fizik tedavi ve rehabilitasyon yatak sayısı artırıldı

Yerköy Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehablitasyon Ünitesi 9 yatak sayısı kapasitesinden 19 yatak sayısı kapasitesine ulaştı. Günlük hasta sayısı 35 iken şuan bu kapasite ile 70 hastaya hizmet vermeye başladı.

Fizik tedavi ve rehabilitasyon  yatak sayısı artırıldı
Son Güncelleme :

14 Temmuz 2017 - 7:00

Yerköy Başhekimi Uzm. Dr. Ümit Öztürk yaptığı açıklamada; “Yerköy Devlet Hastanesi olarak, halkımıza hizmet konusunda bir yenisini daha ekleyerek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kapasitemizi artırmış bulunuyoruz. .Bu alanda yenilenen ve son teknoloji cihazlarla beraber 1 Fizyoterapist ve 2 Fizik tedavi teknikeri hizmet vermektedir.
Fizik tedavi ve rehabilitasyon, son yıllarda önemi giderek artan tıp dallarından biri olarak kabul ediliyor. Romatizmal, ortopedik, nörolojik, solunum, kalp damar hastalıkları gibi birçok hastalığın tedavisinde kullanılan fizik tedavi ve rehabilitasyon, normal yaşama dönmeyi hızlandırıyor.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi, hareket sistemi hastalıklarının tedavisi ve bozulan fonksiyonlarının eski haline getirilmesi için çalışıyor. Hastalıkların tedavileri için sıcak, soğuk uygulamalar, elektrik akımları, masaj ve egzersizler gibi çeşitli fizik ajanlar kullanılıyor.
Rehabilitasyonun, hastaların genel tıbbı tedavilerinin yanında mutlaka yer alması gerekiyor. Aksi takdirde, hastalar tıbben iyileşseler de fonksiyonel olarak tam bağımsız olamıyorlar ve başkalarının desteğine muhtaç olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda kalıyorlar.Rehabilitasyon, kişinin normal yaşama adapte olmasını kolaylaştırıyor”dedi.
Hastalara daha kaliteli, ferah ve tam donanımla hizmet vermeye başlayan Yerköy Devlet Hastanesinde fizik tedavi odalarının yenilendiğini, amacın yüzde 100 hasta memnuniyeti olduğunu söyleyen Yozgat İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca yaptığı açıklamada;” Yerköy Devlet Hastanemizde Fizik Tedavi ve Rehabiitasyon hastalarının tam donanımla hizmet almasına olanak sağlayan, güler yüzlü yönetimi ve personelleriyle gösterilecek bir sağlık tesisi olması hedeflerimiz arasındadır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.