""

FTÖ dershanesi Halk Eğitim Merkezi oldu « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 08:49

FTÖ dershanesi Halk Eğitim Merkezi oldu

Fetö soruşturması kapsamında el konulan binaya 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan Suat Akıncı’nın adı verildi.

FTÖ dershanesi Halk Eğitim Merkezi oldu
Son Güncelleme :

29 Kasım 2016 - 7:00

İlçe merkezinde bulunan eski Maltepe dershanesi olarak kullanılan bina 15 temmuz darbe girişiminden sonra devletin el koyması ile birlikte hazineye devredilmesiyle milli eğitim bakanlığı bünyesine alınan bina Sarıkaya Burunkışla köyünden darbe girişiminde şehit olan Suat Akıncı’nın adının verilmesi münasebetiyle açılış töreni düzenlendi.
Törene Kaymakam Yasin Özcan ,Belediye Başkanı Ömer Açıkel,Jandarma Bölük Komutanı Adem Yeleğen Daire amirleri,okul müdürleri ile STK Temsilcileri ve basın temsilcileri katıldı. Tören Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Milli eğim müdürü Cüneyt Yoldaş’ın konuşmasıyla başladı.Yoldaş konuşmasında şunları söyledi. “15 Temmuz darbe girişimi sonucu Ankara ili Mamak ilçesinde şehit olan Suat Akıncı’ nın adını verdiğimiz Şehit Suat Akıncı Halk Eğitim Merkezimin açılışına hepiniz hoş geldiniz.
Bilimsel ve teknolojik alandaki değişim ve gelişmeler , toplumların sosyal, ekonomik ve siyasal alanlarında değişimleri de beraberinde getirmektedir. İnsanoğlunun toplumda bu değişimlere ayak uydurabilmesi için bilgi ve becerilere sahip olması gerekmektedir. Örgün eğitim bunu belli bir yaş seviyesine kadar yerine getirirken, halk eğitim merkezleri her yaş seviyesinde bu ihtiyaçlara cevap verebilmektedir. Bizler de bunun bilincinde olarak FETÖ soruşturması kapsamında el konulan daha önce yurt olarak kullanılan bu binanın bodrum, emin ve birinci katlarını halk eğitim merkezi olarak kullanıma açmayı uygun gördük. Açılışını gerçekleştireceğimiz binamı 8 derslik, 2 idare odası, 1 memur odası, 1 atölye ve 1 kitaplıktan oluşmaktadır. Kurumumuzda 873 açık lise, 63 açık ortaokul olmak üzere toplam 936 Açık Öğretim öğrencimize, yine mesleki ve beceri alanda 9 farklı alandaki kurslarda toplam 210 kursiyerimize hizmet vermektedir. Sözlerimi burada sonlandırırken açılışını yapacağımız binamızın başta ilçemiz olmak üzere vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini dilerim”dedi. Daha sonra Kaymakam Yasin Özcan konuşmasında şu görüşlere yer verdi.”Saygı değer sarıkayalılar,değerli protokol ve basınımızın güzide temsilcileri HEM Binasını açılış töreni için toplanmış bulunuyoruz.
15Temmuz da bu ahin teşebbüs silahlı darbe girişimi halini alarak hiç bir şüpheye yer bırakmazsızın Türkiye nin farklı mahiyette bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduğunu ortaya koymuştur.TSK Emir komuta zinciri dışında çeşitli sınıflardan ve rütbelerden FETO terör örgütü üyesi bir gurup askerin başlattığı bu darbe girişimi sınırlı ama ellerinde ki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta devam etmiştir. Şimdi daha önce FETO ya ait olan MEB lığına devredilen halkın parasıyla yapılmış bu binayı tekrar halkın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz.ilçemize hayırlı olsun”dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.