""

Gebe ve Emzirme Danışmanlığı ve Gebe Bilgilendirme sınıfı açıldı « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 13:42

Gebe ve Emzirme Danışmanlığı ve Gebe Bilgilendirme sınıfı açıldı

Yerköy Devlet Hastanesi’nde “Gebe ve Emzirme Danışmanlığı ve Gebe Bilgilendirme “sınıfı açıldı.

Gebe ve Emzirme Danışmanlığı ve Gebe Bilgilendirme sınıfı açıldı
Son Güncelleme :

23 Haziran 2017 - 7:00

Gebe eğitim programına katılan tüm gebelere gebelik, doğum, çocuk bakımı, emzirme, çocuk sağlığı vb. gerekli konularda bilgi ve beceri sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen, Gebe Okuluna gebeler, istedikleri gebelik haftasında katılabilirler. Eğitimler; konu anlatımları ve bebek derslerinde uygulamalar eşliğinde hafta içi her gün yapılmaktadır.
Ayrıca hastanede gebelerin danışabileceği telefon numarası da bulunuyor. Gebeler hafta içi mesai saatleri içerisinde 516 84 84 numaralı telefondan gebelikle ilgili istedikleri soruyu sorabilir, danışmanlık hizmeti alabilirler.
Yerköy Devlet Hastanesi BaşhekimiUz.Dr. Ümit Öztürk yaptığı açıklamada; “ Anne ve bebekler taşıdıkları riskler nedeniyle sağlık hizmetlerinden öncelikli ve özellikli hizmet almaları gereken iki önemli grubu oluşturmaktadır.
Gebe Bilgilendirme sınıfı programları; tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlamıştır.
Sağlıklı gebe, sağlıklı bebek anlayışıyla başlatılan gebe okulunun temel hedefi; annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, eşinin ve ailesinin de sürece katılmasını sağlamaktır” dedi.Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca ise şunları söyledi; “Doğum kadının annelik ve bilgelik yolundaki ilk adımıdır. Yirmi birinci yüzyılın hız ve karmaşasında yaratılış doğamızdan oldukça uzaklaşmış durumdayız. Bu yüzyılın tüketim çılgınlığı vücudumuzun normal fonksiyonlarını normal olarak yerine getirebileceğine olan inancımızı dahi sarsmış, neredeyse unutturmuş durumdadır. Doğum da bu fonksiyonlarımızdan biridir.
Bu anlamda sağlıklı, doğal bir hamilelik ve doğum yaşamak isteyen bilinçli anne-babalar için en güzel alternatif doğum öncesi hazırlık kurslarına katılmaktır. Gebe Okulu programımız bütün hızıyla devam etmekte ve yoğun ilgi görmektedir. Anne adaylarımız mutlaka doktoruna danışarak ve gebe eğitim hemşiremizle irtibata geçip, farklı deneyimler yaşayacağı Gebe Okuluna kayıtlarını yaptırabilirler. Anneler, sizler bizim için değerlisiniz, sağlıklı nesiller için biz yanınızdayız. “dedi.
Gebe Okul Programının hedeflerini açıklayan Sayın Kurca; “Hedefimiz; anne adaylarının gebelik konusunda bilgi düzeylerinin artmasını sağlamak, doğum ve doğum eylemini anlatmak ve korkularının giderilmesini sağlamak, bebek bakımı, beslenmesi ve sağlığı konusunda aileleri bilgilendirmek, gebeyi hastane ortamı hakkında bilgilendirmek, doğuma hazırlamak, doğum öncesi ve sonrası yaşanan kaygılarla baş etmesini sağlamak ve bebeğin durumunu tanımaktır” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.