""

GEÇ KALMIŞ HAYALLERDEN YENİ AÇILMIŞ YELKENLERE « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 18:11

GEÇ KALMIŞ HAYALLERDEN YENİ AÇILMIŞ YELKENLERE

GEÇ KALMIŞ HAYALLERDEN YENİ AÇILMIŞ YELKENLERE
Son Güncelleme :

30 Eylül 2017 - 7:00

Geç kalmış hayallerden,  geç yakalanmış şanslardan,  geç   farkına varılmış yeteneklerden
gençliğe sesleniyorum. Kendi hazinenizin farkına varın, kendi potansiyelinizi ölçmeye kalkmayın  çünkü ölçülemeyecek kadar olağan üstüsünüzdür.

Sadece dürüst bir şekilde isteyin ve kendinize bir hedef koyup biraz zaman tanıyın, kendinize  hata yapma hakkını verin göreceksiniz  neleri başaracaksınız. “Şunu unutmayalım ki başarının sırrı bilgidir. Bilgi  deneyimden doğar, deneyim ise hatalardan doğar”  Ampulü keşfeden Thomas Edison’a deneyinin yine başarısız olduğunu söylemişler “Hayır demiş  Edison başarısız olmadım; sadece ampulü keşfetmeyen bir yol daha buldum” demiş ve geceleri gündüz eden ampulü 10,000. deneyinden sonra bulmuş. Kendinize hata yapma şansını  verin hata yapa yapa başarmayı öğreneceksiniz. Ne zaman öğrendiğinizin ve ne zaman başardığınızın farkına bile varmadan bir bakmışsınız yapıyorsunuz. Yeter ki Sebahat kar bir şekilde azimle isteyin  neyi yapıyorsanız yapın ama en iyisini yapmaya çalışın unutmayalım ki dünyada bütün başarılı insanların tekbir ortak noktaları vardır oda asla vazgeçmemeleridir.

Öğrenmekte ve engelleri aşmakta  su gibi olun  suyun macerası, hedefi  okyanusa ulaşmaktır. Bir yağmur tanesi buluttan düşer ve hızla okyanusa  doğru akmaya başlar, karşısına bazen taşlar gelir üstünden atlar, bazen dağlar tepeler gelir yanından geçer, bazen iniş gelir hızlı akar, bazen yokuş gelir durgun akar, bazen kıvrılır,  bazen coşkun akar ama hep bir amacı vardır oda okyanusa ulaşmak. Sizde istediğiniz doğrulara ulaşmaya çalışın.  Sadece doğru olsun ve sadece  isteyin yeter. Suyun macerası okyanusa ulaşmakla biter mi dersiniz ? Hayır okyanusa varınca hep altta kalmaya çalışır. Çünkü üstte kalırsa güneş onu yine  bulutlara çıkartır ve serüven yine başlar, tıpkı sizinde amacınıza ulaştığınızda her şeyin bitmeyeceği gibi.

Bana göre zeka diye bir şey yoktur. İlgi  ve yetenek vardır. Kafanızı nereye yorarsanız onu yaparsınız, ne ile meşgul olursanız onunla haşır neşir olursunuz ve neyi hayal ederseniz onu başarırsınız bu iyi de olsa kötü de olsa aynıdır. “Nasıl biri olmayı düşünürsen öyle olursun, bir düşünce eken bir eylem  biçer, bir eylem eken bir alışkanlık biçer, bir alışkanlık eken bir huy biçer, bir huy eken bir karakter biçer, bir karakter eken bir kader biçer.”  Kim bilir hayat belki de budur.

Önemli olan doğru düzgün bir hedefinizin olmasıdır. Aslında  hedefsiz bir şekilde yok olup gitmektense,  hedefinizin peşinden kaybolmak daha iyidir her zaman. Tıpkı hacca gitmek isteyen  karınca gibi “hacca gitmek için hazırlanan karıncaya bu halinle nasıl gidersin ömrün yetmez demişler olsun demiş karınca hiç olmazsa  yolunda ölürüm” Sizinde  hayatınızı  anlamlı bir şekilde yaşayacağınız  hedefleriniz  olsun ama kainata faydalı olsun. Bir insana bu dünyada da öbür dünyada da kendisi kadar iyilik yada kendisi kadar  kötülük yapacak hiç kimse yoktur. Kendinizin farkına varamayıp o olmaz bu olmaz derseniz  kendi  umutsuzluğunuzun  ve karamsarlığınızın içinde kaybolur gidersiniz. Yada kendi mucizelerinizin farkına varıp iyiliğin, güzelliğin, hedeflerinizin peşinden koşup her iki dünyada da kazanırsınız. Ne karanlığa bakıp ümidimizi keselim  nede aydınlığa aldanıp gaflete düşelim. Haydi gençler meşale sizin elinizde bu geminin hangi limana varacağına siz karar vereceksiniz.

Tembel insan yoktur. Sadece kendine esin kaynağı oluşturacak kadar güçlü amaçları olmayan insanlar  vardır.(Antony Robuns)

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.