""

İl İnsan Hakları Kurulu daha aktif ve etkin olacak « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 11:55

İl İnsan Hakları Kurulu daha aktif ve etkin olacak

Yozgat’ta 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası münasebetiyle İl İnsan Hakları Kurulu ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda İnsan Hakları ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kompozisyon, şiir ve resim yarışması düzenlendi. İnsan haklarını en güzel şekilde ifade eden öğrencilere ödülleri verildi.

İl İnsan Hakları Kurulu daha aktif ve etkin olacak
Son Güncelleme :

10 Aralık 2016 - 7:00

Vali Kemal Yurtnaç, ödül töreninde yaptığı konuşmada, valilikler bünyesinde kurulan insan hakları kurullarının o ilde meydana gelebilecek insan hakları ihlallerini araştırmak amacıyla sivil toplum kuruluşu temsilcileri, meslek odaları, siyasi parti temsilcilerinden oluşan sivil bir kuruluş olduğunu söyledi.
Bu kurulu Yozgat’ta daha aktif ve etkin bir şekilde çalıştıracaklarını belirten Vali Yurtnaç, “İnsan hakları konusunda farkındalık oluşturacağız. Burada insan hakları kurulunun etkin çalışması orada insan haklarının ihlalinin çok olduğu anlamına gelmez. Biz sadece okullarımızda öğrencilerimize, vatandaşlarımıza haklarının ne olduğu ile ilgili, haklarını etkin kullanmaları ile ilgili çalışmalar yapacağız” dedi.
Vali Yurtnaç
konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Eğer insan hakları gündemdeyse devletin bu konuda ki refleksi kör olur.
Bu ne demek, karşınızda ki insanın dini, dili, ırkı, milli duyguları, siyasi fikrini görmeyeceksiniz, gözlerinizi bağlayacaksınız ve adaleti ortak tesis etmeye çalışacaksınız.
Bu hassasiyetle konuya yaklaşıldığı zaman, bizimde tarihimizin derinliklerine baktığımızda bu konuda bizim adaletle dünyaya hükmeden, gittiği yerlere adaleti götüren bir kültürün temsilcisi olduğumuz ortaya çıkar.
Bu konuda oldukça hassas olmamız gerekir.”
Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törende, resim yarışmasında birinci olan Melih Karadavut, ikinci olan Aleyna Dereli, üçüncü olan Neşe Göçümlü, şiir yarışmasında birinci olan Havva Zararsız, ikinci olan Yaren Lafcı, Mürüvvet Canpolat, kompozisyon yarışmasında birinci olan Senem Çetin, ikinci olan Kasım Tügbuğa ve üçüncü olan Kübra Karadoğan’a çeşitli hediyeler verildi.
Huzurevi Ziyaret Edildi
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve Haftası münasebetiyle İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri Valilikteki programın ardından Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Alpaslan Türkeş Huzurevini ziyaret ederek buruda bulunan yaşlılara karanfil verdiler, karşılıklı yapılan sohbetin ardından program tamamlandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.