""

İlk kez “Trafik Eğitim Koridoru” oluşturuldu « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 18:05

İlk kez “Trafik Eğitim Koridoru” oluşturuldu

Sorgun’da bir ilkokulda, öğrencilere trafik bilinci kazandırılması amacıyla, “gerçek bir caddede yüründüğü” izlenimi verilen “Trafik Eğitim Koridoru” oluşturuldu.

İlk kez “Trafik Eğitim  Koridoru” oluşturuldu
Son Güncelleme :

14 Kasım 2016 - 7:00

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, “Eğitimli Nesillerle Güvenli Trafik Projesi” kapsamında Agahefendi İlkokulu’nda oluşturulan koridorla, öğrencilere trafik bilinci kazandırılması amaçlanıyor. Her türlü detayın düşünüldüğü, trafik şeritleri, işaret ve işaretçileri, lambaları ve levhalarıyla gerçek bir caddeyi anımsatan koridorla, öğrenciler trafik kurallarını uygulamalı öğreniyor.
İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, yaptığı açıklamada, projeyle öğrencilerin trafik kurallarını yaşayarak daha kolay öğreneceğini belirtti.
Türkiye’nin birçok okulunun koridorlarında bazı trafik levhaları ve yaya geçidi işaretleri bulunduğunu kaydeden Seçkin Çengeloğlu, “Ancak bu şekilde gerçek bir cadde havası verilerek ilk kez ‘Trafik Eğitim Koridoru’ oluşturuldu.” dedi.
Trafik eğitiminin okul çağında alınmasının önemini işaret eden Çengeloğlu, şunları söyledi:
“Bunun için trafik eğitimleriyle ilgili birçok projeler hazırlıyor, hazırlatıyoruz. Bunlardan biri de desteğimizle Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan Eğitimli Nesillerle Güvenli Trafik Projesi’dir. Arkadaşlarımız bu projeye çok emek vermiştir. Okulumuzda bir koridoru tepeden tırnağa giydirerek ve trafik işaretleriyle süsleyerek bir cadde havası vermişler. Öğrencilerimiz bu koridora girdiğinde trafik işaretleri, yanıp sönen trafik lambaları ve trafik polislerinin resimleriyle kendilerini gerçek bir caddede yürüyormuş gibi hissediyor. Yine burada trafik işaretlerinin hem olumlusu hem de olumsuzunu görüp, anlamlarını öğrenebiliyorlar. Her levhanın ardında tabelanın ne anlama geldiği de yazılmış.”
İlçe Emniyet Müdürü Bahadır Özdemir ise yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştıkları projenin hayata geçirilmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, “Okul müdürlüğümüzün izni ve polis memurlarımızın katılımıyla, diğer okullardaki öğrencilerimiz de burada trafik eğitimi alabilecek” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.