""

İmplant tedavisi başladı « Yeniufuk Gazetesi

25 Nisan 2024 - 02:59

İmplant tedavisi başladı

Boğazlıyan Devlet Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde dental implant uygulama tedavisi başladı.

İmplant tedavisi başladı
Son Güncelleme :

21 Şubat 2018 - 7:00

Hastane Başhekimi Dr. Okan Tanın, hastanede implant uygulaması yaptıklarını söyledi.
Bir ilçe hastanesi olmalarına rağmen implant uygulamasını tüm hastalara uygulayabilecek donanıma sahip olduklarını belirten Tanın, Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nde diş hekimi Furkan Nazmi Çelik ve Şule Çelik implant uygulamasını başladıklarını ifade etti.
Tanın, “Hastalarımızın implant uygulamasından faydalanabilmeleri için, Sağlık Bakanlığı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) olan ALO 182 çağrı merkezi veya www.mhrs.gov.tr adreslerinden ilgili hekimden randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir” dedi.
’İmplant’ uygulaması hakkında bilgi veren Diş Hekimi Furkan Nazmi Çelik, implantın çene kemiğine yerleştirilen ve protezlere destek için yapılan yapay diş kökü olduğunu belirtti.
İmplantın çene kemiğini yaklaşık iki- üç ay içinde tamamen tuttuğunu ifade eden Çelik, “Bu aşamalardan sonra implant gerçek bir diş kökünün yerini almakta ve üzerine yapılacak protezi taşıyacak duruma gelmektedir. İlk etapta 5 hastaya implantı yaptık, hastaların protez dişlerini ise 3 ay içerisinde takacağız. Kısa sürede çok iyi hasta potansiyeline ulaşacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.