""

İncirlik Üssüne el konulsun yönetim Türk askerine verilsin « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 03:48

İncirlik Üssüne el konulsun yönetim Türk askerine verilsin

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Gazi Sungur, Barzani yönetiminin 25 Eylül’de yapacağı referandumdan vazgeçmediği takdirde Türkiye üzerinden yapılan petrol sevkiyatı durdurulması ve İncirlik Üssüne el konulması gerektiğini söyledi.

İncirlik Üssüne el konulsun  yönetim Türk askerine verilsin
Son Güncelleme :

23 Eylül 2017 - 7:00

Vatan Partisi Yozgat İl Başkanı Gazi Sungur, yaptığı açıklamada, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin 25 Eylül’de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna sert tepki göstererek, referandumun iptal edilmesi ve İncirlik Üssü’nün kapatılması gerektiğini ifade etti.
Sungur açıklamasında şunları kaydetti: “Barzani yönetiminin nefes borusu olan Habur Sınır Kapısı, referandumdan vazgeçilmediği takdirde kapatılmalıdır. Barzani yönetimi referandumdan vazgeçmezse Türkiye üzerinden yapılan petrol sevkiyatı durdurulmalıdır. TBMM söz konusu referandumu tanımayacağını ve milli güvenlik için askeri harekat dahil tüm tedbirleri alacağını duyurmalıdır. Hükümet, İran, Irak ve Suriye yönetimleri ile işbirliği yapıp bu girişimi durdurmalıdır. ABD, İsrail, PKK ve Barzani’ye hizmet eden İncirlik Üssü ABD denetiminden çıkarılıp Türk ordusunun denetimine verilmelidir.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.