""

KADIN « Yeniufuk Gazetesi

29 Mart 2024 - 04:50

KADIN

KADIN
Son Güncelleme :

08 Eylül 2019 - 17:04

Kimimiz yazdı, kimimiz çizdi, kimimiz susup seyretti, kimimiz sesini duyarmak için yürüdü ve Emine Bulut unutuldu gitti. Bilerek biraz geç yazdım unutulmasın diye. Emine Bulut diye yazılır KADIN diye okunur diye bir kez daha vurgulamak istedim. Bu ülkede değil dünyada bile kadın olmak zor azizim. İşin en ilginç gelen kısmı da o erkekleri yine bir kadının yetiştirdiği gerçeğidir.

* * * * * * * * * * * *

Sen aslansın sen kaplansın elini hiçbir şeye sürme otur dedimiz erkek çocukları, büyünce pençelerini göstermeye başladı. Her isteği yerine gelen bir erkeğin evlenince de aynı şeyleri beklemesi normalleşti tabi ki, üzülerek söylüyorum. Temel gereksinimi olan yemek yapmayı öğretmedik de hazır getirdik önüne, içtiği suya kadar ayağına getirdik. Sonuç kendi temel ihtiyaçlarını kendi karşılamayan, emir verip hükmeden bir erkek yetiştirdik toplum olarak. Bağırmayı cesaret sanan, güç gösteri yapan bir nesilin içinde, ölen kadınlarımızın haklarını yine sesimiz cılız kalacak şekilde savunduk.

* * * * * * * * * * * *

Kadınlarımıza sesleniyorum, erkek çocuklarınızı aslansınız kaplansınız suya sabuna dokunma diye yetiştirmeyelim. Hayatta en temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yetiştirelim. Bir de aklıma gelmişken bizim Anadolu’da çok olur, oğlum pipini göster demeyelim çocuklara. Sıradanlaşan bir kavram haline getirip, birinci sınıf cinsiyet ayrımını böyle yapmayalım lütfen.

* * * * * * * * * * * *

Bir gün bu ülkede kadına ait tüm derneklerin gerek kalmadığı günü görecek miyiz bilmiyorum. İnsan olarak kendi hakkımızı savunmak zorunda kaldığımız bir dünyada yaşıyor olmak gerçekten çok üzücü.

* * * * * * * * * * * *

Geçen haftalarda bir yazarın facebook sayfasında denk geldiğim yazısından bir kesit paylaşmak isterim, sosyal medyada ünlü,şuan ismi aklıma gelmiyor. Oğlum evlenince düzelir diyen annelere sesleniyordu, çocuklarınızı siz daha iyi tanıyorsunuz, sorunlarını biliyorsunuz, tedavi ettirin, evlenmekle düzelmez ve evlendiği kadın da bir insan yavrusu diyordu. Ne de güzel söylemiş değil mi? Kadınlar bizlere de büyük işler düşüyüor.

* * * * * * * * * * * *

Çocuklarımızı kız ve erkek olsun sporla, sanatla mutlaka tanıştıralım. Onlarla kitap okuyalım, imkanımız dahilinde sinemaya gidelim, şehrimizde müze ücretsiz oraya götürelim. Çocuklarımız ne kadar sosyal faaliyetle tanışırssa, bakış açısı değişecek ve daha olumlu bir insan olacaktır. Biz ebeveny olarak ne yapıyorsak, çocuklarımız da onları yapacaktır. Acı bir gerçektir ki, şiddet gören çocuk, büyüdüğünde şiddet uygulayacaktır. Şiddeti sıradanlaşmış gördüğü ve öğrendiği için. Peki biz ne öğretiyoruz çocuklarımıza…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.