""

Kadın Ne Yaparsa Toplum da Onu Yapar « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:09

Kadın Ne Yaparsa Toplum da Onu Yapar

Kadın Ne Yaparsa Toplum da Onu Yapar
Son Güncelleme :

17 Şubat 2020 - 7:00

Bakış açımızı değiştirme zamanı gelmedi mi? Av Mevsimi filmini seyrettiniz mi bilmiyorum, Cem Yılmaz’ın en etkileyci sahnelerinden bir tanesiydi, tam ölmek üzere ve konuşamıyor parmaklarıyla bakış açınızı değiştirin diyordu. Bazen bir yol bir yere götürmüyorsa tersten gitmeli. Okuyan,sinemaya giden, tiyatroyu kaçırmayan bir kadın elbette çocuklarını ve eşini de götürecektir. Ve yine altını çizerek belirtmek istiyorum biz kadınlara çok iş düşüyor.

Kadın hakları denilince aile bütünlüğünü bozacak sanılıyor nedense. Üzgünüm ki gelişmekte olan ülkelerde bu algı mevcut. Oysa kadın; birlikte güçlü, çocuklarıyla eşsiz, eşleriyle bir bütündür.

Toplumuzda bastırılan kadınlarımız yeni yeni kendini tanımaya başlıyor. İstediği gibi gülmeyen, ağlaması bile suç olan bir kadın, yeni yeni evet ben buyum diyebiliyor. Ekonomik özgürlüğün vermiş olduğu güç de elbette bunun yansıması. Bu demek değil ki aile bütünlüğü bozulsun. Bir kadın elinden gelen ne varsa yuvası için didinir durur ve son haddine gelene kadar da bekler.

Kader bu… Evlenmek nasıl helal kılınmışsa, boşanmak da helal kılınmıştır. Sırtımızı mı dönelim, ihityacı olan kadınlara ? Bir erkek sokakta uyuyabilir, bir kadın uyuyabilir mi peki? Kadın ve erkek eşitliği diyoruz ya. Ben adaletten yanayım hep. Kadın  ve erkek arasında adaleti istiyorum.

Ülkemizde kadınlara yönelik çok güzel çalışmalar yapıldı ve yapılıyor. Hatta you tube kanallarında dolaşırken yaşlı amcalar kadınlara maaş bağlanmasın evlenmiyorlar diye şikayet ediyorlardı. Napsın garibim o yaşa kadar hangi erkeğin kahrını çekti bilmiyoruz ki. Şimdi erkek arkadaşlar bana kızacak, susayımen güzeli.

Velhasıl bir filozofun dediği gibidir eş olmak, aile olmak. Sandalda iki kişinin kürek çekmesine benzetir filozof, ya birlikte kürek çekeceksin, ya sırasıyla dinlenerek. İki kişinin durmasıyla olmaz yol almak. Emek vereceksin, zaman ayıracaksın.

Kadın hakları dediğimizde, ya da kadına pozitif ayrımcılık dediğimizde, toplumu güçlendirmek için yapılan çalışmalar olduğunu bilmeli, bu konuda çalışma yapanlara destek vermeliyiz. Kimse yuva yıkılsın istemez. Ve bir kadın isterse herşey güzelleşir, yeter ki sizler destek verin. Saygılarımla…

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.