""

“Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu” « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 13:04

“Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu”

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi, Bozok Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kaldırımlar’dan Sakarya’ya Necip Fazıl Sempozyumu” Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

“Kaldırımlar’dan Sakarya’ya  Necip Fazıl Sempozyumu”
Son Güncelleme :

04 Mart 2017 - 7:00

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyum üstadın kendisinin seslendirdiği Gençliğe Hitabe dinletisiyle devam etti. Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç eğitimde kaliteyi artıracaklarını belirterek,”Eğitimde kalite dediğimizde ilk aklımıza gelen, fiziki olarak binaların güzelliğidir. Diğer taraftan öğrencilerimizin okuldaki başarısının artması, güzel lise ve üniversitelere kayıt olmasıdır. Ancak bir şeyi ihmal ettiğimizi düşünüyorum, gençliğimizin kimlik ve kişiliklerinin inşası. Bu düşünce ve bu dert sempozyumun oluşmasına vesile olmuştur. Bu maksatla 2017 yılını Yozgat genelinde Necip Fazıl Kısakürek yılı ilan ettik”dedi.
Necip Fazıl’ı konuşmanın, yazmanın hatta düşünceleri bile ifade etmenin zor olduğu karanlık bir dönemde konuşmalarıyla söyledikleriyle ve kalemiyle, bir nesile ışık tutan büyük bir isim olduğunu dile getiren Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise,”Bugün dava adına ve Türkiye’nin aydınlık geleceği adına bir şeyler konuşulabiliyorsa bunda Necip Fazıl Kısakürek ve aynı dönemde bu mücadeleyi veren yazarların, düşünce, fikir ve edebiyat adamlarının büyük bir önemi vardır.” ifadelerini kullandı.
47 üniversiteden 100’e yakın akademisyenin katıldığı sempozyumda 24 ayrı oturumda 96 bildiri ile Necip Fazıl’ın düşünce dünyası, mirası, kavgası, edebiyatı ve davası ele alınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.