""

Kayaalp zirveyi bırakmıyor « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 01:00

Kayaalp zirveyi bırakmıyor

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda hemşehrimiz Rıza Kayaalp, altın madalyanın sahibi olarak 7’nci kez Avrupa Şampiyonu oldu. Sırbistan’ın Novi Sad kentinde düzenlenen şampiyonanın 5. gününde milli güreşçimiz, grekoromen stil 130 kilo finalinde Macar Balint Lam ile karşılaştı.

Kayaalp zirveyi bırakmıyor
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2017 - 8:30

2016 Rio Olimpiyatları’nda ikinci olan Rıza, Avrupa’da zirveyi yine kimseye bırakmadı. Rıza, Spens Salonu’nda yapılan günün son müsabakasında ilk periyodu 1-0 geride kapattı. Uzun boy avantajını iyi kullanan Macar Lam önünde 3-0 geriye düşen milli güreşçi, rakibini 3 kez minderin dışına atarak, 3 puan aldı ve skoru 3-3’e getirdi.
Müsabakanın son bölümünde bir puan daha kazanan milli güreşçimiz, minderden 4-3 galip ayrıldı ve üst üste 6’ncı, toplamda ise 7. kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.
Rıza Kayaalp, ilk maçında Slovak Tamas Soos’u 1 dakika 35 saniyede 8-0 teknik üstünlükle yenmişti. Çeyrek finalde Gürcü Levan Arabuli’yi 3-1’le geçen milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, yarı finalde de Alman Christian John’u tuş etmişti.
BAŞARILARININ
DEVAMINI
DİLİYORUM
İş Adamları Zirvesi sonrası Rıza Kayaalp’in müsabakasını izleyen Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Rıza Kayaalp ile gurur duyduklarını söyledi.
Kayaalp’i tebrik eden Vali Yurtnaç, “Rıza Kayaalp uluslar arası arenada hem ülkemizi hem de ilimizi en iyi şekilde temsil eden nadir sporculardan bir tanesi. Hemen hemen katıldığı her müsabakada mutlaka altın madalya kazanıyor. İstiklal Marşımızı okutup Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızı göndere çektirerek bizlerinde göğsünü kabartıyor. Rıza’yı bu başarısından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum”diye konuştu.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/yeniufuk/domains/yeniufukgazetesi.com.tr/public_html/wp-content/themes/theHaberV6/dosyalar/moduller/puandurumu.php on line 19