""

Kayseri Şeker, Tarımda model olma yolunda ilerliyor « Yeniufuk Gazetesi

28 Mart 2024 - 15:34

Kayseri Şeker, Tarımda model olma yolunda ilerliyor

Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir’de yaklaşık on bin çiftçiyle sözleşmeli olarak pancar ekimi yaptıran Kayseri Şeker’in pancar tarımı dışındaki çiftçinin üretimi olan hububat ve bakliyat için de sözleşmeli ekim yaptırması bölgede çiftçiliğe olan ilgiyi artırıyor.

Kayseri Şeker, Tarımda model  olma yolunda ilerliyor
Son Güncelleme :

14 Eylül 2017 - 7:00

Kuru fasulye, nohut, arpa, danelik mısır, yulaf, gibi ürünlerde Sözleşmeli olarak ekim dönemi başlatan Kayseri Şeker, sözleşmeli olmasa da çiftçilerin ürettiği mercimek, silajlık mısır, çerezlik ayçiçeği, çerezlik kabak çekirdeği yanında buğday vb. tahılların da Boğazlıyan-Şarkışla ve Develi Bölgelerinde bulunan 80 bin ton kapasiteli Lisanslı depolarına konularak değerini bulmasına katkı sağlıyor.
Kayseri Şeker Fabrikasının, Kayseri pancar Kooperatifi ve iştiraklerinin katkılarıyla çiftçilerin gelirine katkı sağlamak amacıyla yaptığı bu çalışmalar, geçimini tarımdan sağlayan bölge çiftçileri tarafından takdirle karşılanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.