""

Kazankaya Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor « Yeniufuk Gazetesi

19 Nisan 2024 - 19:53

Kazankaya Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor

Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya köyünden başlayıp Çorum’un İncesu köyünde biten yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Kazankaya Kanyonu ziyaretçilerini bekliyor.

Kazankaya Kanyonu  ziyaretçilerini bekliyor
Son Güncelleme :

03 Temmuz 2017 - 7:00

İçerisinde barındırdığı kuş ve bitki türlerinin yanı sıra mağara, M.Ö. 2. yüzyıldan kalan tarihi sur ile Hititlere ait kalıntıların bulunduğu Kazankaya Kanyonu’nu turizme kazandırmak için harekete geçiliyor.
Vali Kemal Yurtnaç, bu yıl 18’incisi düzenlenen Uluslararası Aydıncık Kültür, Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali kapsamında düzenlenen kanyon yürüyüşüne katıldı.
Kanyonun İncesu köyü çıkışında da incelemelerde bulunan Vali Yurtnaç, Türkiye’nin her bir köşesinin doğal güzelliklerle çevrili olduğunu, Yozgat’ın güzelliklerinin de görülmesi gerektiğini söyledi.
Yozgat’ı kongre, spor ve termal turizmin yeni adresi yapacaklarını belirten Vali Yurtnaç, “Yozgat için hedefler koyduk. O hedeflerimizden bir tanesi de Kazankaya Kanyonu. Kanyonun çok doğal bir hali var. Bunun biraz törpülenmesi gerekiyor. Yürüyüş yolları, dinlenme noktaları, piknik alanları, kamp alanları gibi düzenlemeler yapılması lazım. Türkiye’nin birçok doğaseveri var, doğa yürüyüşleri yapanlar var. Kanyon üzerinde yapılabilecek değişikliklerle doğasever insanımızı buraya çok rahat bir şekilde çekebiliriz. Türkiye’nin tam ortasında bulunmamız, Ankara ve Kayseri gibi büyük illere yakın olmamız da bir fırsat” dedi.
Kanyonun mutlaka keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Vali Yurtnaç, “Kazankaya Kanyon Festivali çerçevesinde buranın tanıtımı yapılıyor. Bizde Yozgat Valiliği olarak bu doğal tarihi değerimizi Türkiye’nin gündemine getireceğiz. İnanıyorum ki, buranın tanıtımını doğru bir şekilde, kanyon içerisinde de gerekli çalışmaları yaparsak yaz aylarında burası çok daha dolu çok daha coşkulu olacak. Ama biz acil olarak buradaki ufak tefek dönüşleri yapıp turizme açmamız lazım” diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.