""

Keskin: Sosyal güvenlik bilinci ve anlayışını yaygınlaştıracağız « Yeniufuk Gazetesi

16 Nisan 2024 - 16:12

Keskin: Sosyal güvenlik bilinci ve anlayışını yaygınlaştıracağız

Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yozgat İl Müdürü Bilal Keskin, düzenlenen toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Keskin: Sosyal güvenlik bilinci  ve anlayışını yaygınlaştıracağız
Son Güncelleme :

17 Mayıs 2017 - 7:00

Her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası Yozgat’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bu kapsamda Yozgat Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Keskin, basın mensuplarına Sosyal Güvenlik Haftası hakkında bilgi verdi.
Sosyal Güvenlik Haftasının amacının toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Keskin, yapacakları etkinliklerle sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaşacağını söyledi.
Genel Sağlık Sigortası sisteminde reformlar yapıldığını ve Nisan ayının GSS için ikinci bir milat olduğunu da belirten İl Müdürü Kesin, Zorunlu Gelir Testinin kaldırıldığını söyleyerek “Ödenmesi gereken asgari ücretin %3 ü olan 53,33 TL tutarına indirilmiştir. Şu anda GSS prim borcu bulunan tüm vatandaşlarımızın geriye yönelik borçları da yeniden değerlendirilmiş, 53,33 TL üzerinden hesaplanarak 2018 Nisan ayına kadar da gecikme cezasız ödeme imkanı getirilmiştir” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” kapsamında iş verene şimdiye kadar görülmemiş bir teşvik imkanı sunulduğunu hatırlatan Keskin, “Şu ana kadar Yozgat olarak artı istihdam sayısı 4 bin 300 sigortalıdır” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.