""

Kırk türkü var… « Yeniufuk Gazetesi

26 Nisan 2024 - 02:01

Kırk türkü var…

Kırk türkü var…
Son Güncelleme :

31 Mart 2021 - 17:29

Atasözlerimizi değerli kılan hayat tecrübesidir…

Aklınıza hangisi gelirse gelsin yaşanan, yaşanmış hayat tecrübesinin mutlaka bir parçası olarak, günümüze kadar ulaştığına şahitlik ederiz…

Bugün toplumun sorunlarını alt alta sıraladığımızda; ilk sırada salgın hastalık covit-19 ile ilgili sorun gelmektedir. İkinci ve üçüncü sıra da ise, ekonomiye bağlı işsizlik ve istihdam yer almaktadır.

Türkiye’nin günümüz şartlarına neresine giderseniz gidin pek değişeceğini zannetmiyorum, bu böyledir.

Geçen yılı toplum olarak, aynı sorunlarla geçirdiğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu yılda geride bıraktığımız 3 aylık dönemde aynı sorunlarla mücadelemizi sürdürmekteyiz.

Bu yılın geri kalan bölümünde de benzer sorunların yaşadığımız sürece baktığımızda devam edecek gibi görünmektedir.

* * * *

Dün telefon ile görüştüğüm bir arkadaşım yaptığımız sohbetin sonunda dedi ki; “Eskiden derlerdi ki, kırkı türkü var, kırkı da birbirinin aynısı. Şimdi ise kırk türkü var kırkında da Kafe ve restoranlar yer alıyor.

Bu örneği neden verdim:

Bugün dünya ülkeleri üzerindeki etkisi halen devam eden covit-19 hastalığı ile ilgili mücadele de Türkiye haritasına baktığımızda 58 ilin rengi kırmızı olarak görülmektedir.

Sağlık Bakanlığı, sarı ve turuncu renkleri orta riskli iller olarak değerlendirirken, mavi renkli ileri de sorunsuz olarak görmektedir.

Yozgat bir süre öncesine kadar turuncudan sarıya geçen iller arasında yer alırken, şimdi kırmızı renk taşıyan iller arasına katıldı…

Hâlbuki normalleşme sürecinin üzerinden çok bir zaman geçmemişti. Yozgat insanı kısıtlamaların olduğu zaman da nasıl davranıyorsa, bugünde farklı bir davranış göstermemesine karşın Yozgat’ın haritada kırmızı renk taşıması çok garibimi gitti.

* * * *

Çünkü kısıtlamaların Yozgat’ta kalkmış olması, normalleşme sürecinde kapalı olan Kafe, restoranlar ve benzer işletmelerin tutum ve davranışlarında hiçbir şey değişmemiştir.

Bugün vatandaş, son bir yıldır can kayıpları ve yaşanan karşısında yeteri kadar hayat tecrübesi kazanmıştır. Şu ya da bu demekten öteye ortada bir suçlu aranacak ise, vatandaşı suçlamak bence sorunu çözmez.

Bugün yeniden yasakların gelmiş olması bu süreçte başa dönmek konusunda alınan tedbirlerin çok yeterli olacağını düşünmüyorum.

Bu sebeple ve her şeye rağmen alınan bütün tedbirleri destekliyor, ancak yukarı da bahsettiğim üzere bir türküye başlarken, hepsinde kafe ve restoranların olması gerekmiyor ve bu işyerlerinin kapanmasının doğru bir adım olmadığını da söylemek isterim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.