""

Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi « Yeniufuk Gazetesi

24 Nisan 2024 - 00:44

Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi

Yozgat Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi tarafından alemlere rahmet olarak gönderilen iki cihan perveri Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV)’ın doğumu dolayısıyla ‘Kutlu Doğum’ programı düzelendi.

Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Son Güncelleme :

21 Nisan 2017 - 17:10

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi salonundaki Kutlu Doğum Haftası etkinliğine Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey ve eşi Beyza Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Şelli Aybar, Prof. Dr. Kadri Özköse, Prof. Dr. Şenol Akın, Fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlatarak, bu yılki kutlamaların “Hz. Muhammed ve Güven Toplumu” teması ile gerçekleştirildiğini belirtti. Prof. Dr. Özköse, üniversite olarak bu yılın temasına uygun konferans ve tasavvuf musikisi konseri düzenlediklerini kaydetti. Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey ise Kutlu Doğum Haftası’nın ana teması olan “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konusunda bir konferans verdi. Prof. Dr. Karacabey, Peygamber Efendimizin doğruluk ve dürüstlüğün en güzel örneği olduğunu vurguladığı konuşmasında şunları aktardı: “O, çocukluğundan itibaren doğruluktan ayrılmamış, hayatı boyunca yalan söylememiş, güzel ahlâkı, dürüstlüğü, adaletli olması ve hakkı gözetmesi, hoşgörülü ve güler yüzlü olması ve güvenirliği ile daha Peygamber olmadan önce “emîn” (güvenilir) sıfatıyla “Muhammedü’l-Emin” olarak vasıflandırılmıştır.” Günümüz toplum yaşantısında; yalan söyleyen ,verdiği sözü tutmayanı emanet edilene yanlış yapanı yalanla başkasının hakkını gasp etmeye çalışan yüzlerce binlerce insana rastlanıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Karacabey, “Bu toplum gerçekten peygamberin ümmeti olan bir toplummudur sorusunun akla geliyor. Hangi özelliğimiz, niteliğimiz, ahlaki değerimiz peygambere benziyor yada ona yaklaşıyor. Kıymetli dostlar hiç olmazsa benzemek gerekmez mi, elden geldiği kadar buna riayet etmek gerekmez” diye konuştu. Sosyal açıdan bakıldığında sosyal hayatın tanziminde ve insanlar arasındaki huzurda en önemli olan unsurun güven unsuru olduğuna vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Salih Karacabey, şöyle konuştu: “Müslüman elinden ve dilinden güvende olduğu insandır. Müslüman aldatmayan ve aldanmayan insandır. Peygamberimiz bizi aldatan bizden değildir buyurur. Güvenilir bir İslam ve güvenilir bir mümin toplumu ve Peygamber efendimize layık bir ümmet olmak dileğiyle Kutlu Doğum Haftasının hayırlara vesile olmasını diliyorum.”Konferans sonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Demirci tasavvuf müziği konseri verdi. Yrd. Doç. Dr. Demirci tasavvuf müziğinin önemli eserleri seslendirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.